ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE LİLA GROUP ARASINDAN İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANDI

T.Ü. Kariyer Merkezi ve T.Ü. Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün ortak çalışmaları kapsamında; T.Ü. Kariyer Merkezi İşveren Portalı üye firmalarından Lila Group ile 20 Eylül 2018 tarihinde Kariyer Merkezi’nde üniversite-sanayi işbirliği anlaşmaları imzalandı. 

Yenilikçi bakış açısı ile bölgede yatırımlarını sürdüren Lila Group bünyesinde Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin; T.Ü. Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün(MEYOK) başlattığı iş yeri uygulama eğitimi(3+1 işyeri uygulaması) kapsamında T.Ü. Kariyer Merkezi aracılığı ile staj yapabilmeleri için  Trakya Üniversitesi ile Lila Group arasında; T.Ü. Kariyer Merkezi Firma İşbirliği Anlaşması ile T.Ü. Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü İşbirliği Protokolü imzalandı.

Kariyer Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine; Trakya Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel BAYRAK, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati ARDA, Kariyer Merkezi’nden Öğr. Gör. Ayşe ÇELİK TAŞKIN ve Öğr. Gör. Yağmur DUBLEN GÖKSU ile Lila Group'u temsilen İnsan Kaynakları Direktörü Nezih AKÇINAR ve ekibi katıldı. 

İmza töreni öncesinde gerçekleştirilen toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN; 3+1 sisteminin, yani öğrencilerin üç dönem ders, bir dönem de işyerinde staj görmelerinin Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleşecek büyük bir adım olduğunu ve bölgedeki istihdama önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Prof. Dr. Mümin ŞAHİN iş yeri uygulama eğitimi çalışmalarının lisans bölümlerinde de uygulanabilmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti.
 
Lila Group İnsan Kaynakları Direktörü Nezih AKÇINAR, Lila Gorup’un bölgede önemli yatırımlar yaptıklarını ve eğitime destek verdiklerini belirterek imzalanacak olan protokolün başta gençlerimiz olmak üzere her iki tarafa da önemli katkılar sağlayacağını, İşyeri staj uygulaması ile gençlerin mesleki seçimlerini doğru yapmaları ve iş hayatını tanımaları açısından önemli bir fırsat olduğunu, ayrıca bölgede istihdamın güçlenmesine de vesile olacağını belirtti.
 
Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati ARDA; 2018-2019 yılı Üniversite kayıtları sonrası mevcut önlisans kontenjan bilgilerini aktararak her geçen yıl daha fazla öğrencinin 3 + 1 sistemi ile işyerinde tecrübe kazanacağını, bu bağlamda sistemin gelişimi için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel BAYRAK;  öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce bilgi ve beceri kazanması amacıyla Kariyer Merkezi bünyesinde sektöre yönelik konularda firmalarla ortak eğitimler düzenlenebileceğini ve gerçekleştirilecek yeni işbirliği anlaşmalarıyla hem staj hem de iş imkanlarının öğrenciye ulaşması konusunda etkili çalışmalar yapılacağını söyledi. 

Toplantının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Lila Group İnsan Kaynakları Direktörü Nezih AKÇINAR tarafından T.Ü. Kariyer Merkezi Firma İşbirliği Anlaşması ile T.Ü. Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü İşbirliği Protokolü imzalanarak Trakya Üniversitesi ve Lila Group arasında Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmaları resmi olarak başlatıldı.  
Ek Resimler
Bu içerik 02.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1186 kez okundu.