TÜBİTAK 2238- GİRİŞİMCİLİK ve YENİLİKÇİLİK YARIŞMASI

Resim

Programın amacı, Açık Öğretim Fakülteleri dahil, ön lisan ve lisansöğrencileri arasında girişimcilik ve yenilikçilik konularında farkındalığı arttırmak ve çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan öğrencilerin firkilerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamak.

Ayrıca öğrencilerden, 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konularda katma değeri yüksek projeler üretmeleri beklenmektedir.

Programın hedefleri:

a. Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine,

b. Gençlerin kendilerine kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesine,

c. Kariyerlerinde girişimcilik fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen öğrencilerin “öğrenme ve uygulama” deneyimi kazanmasına,

d. Etkin çalışabilen, stratejik düşünebilen, küresel entegrasyon sürecini başarıyla yönetebilecek girişimciler ile yeni işletmeler kazandırılmasına katkı sağlamaktır.

2018 yılı yarışma ilanı için tıklayınız.

Bu içerik 24.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 685 kez okundu.