TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN İŞÇİ-İŞVEREN BULUŞMASINA BÜYÜK DESTEK

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün ortak çalışması kapsamında, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Genel Sekreteri Nevzat Taşkın yönetiminde, ETSO Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Olağan Meclis Toplantısı”nda, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından, “İşveren Portalları ve İşyeri Uygulama Eğitimi” hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ile Kariyer Merkezi İşyeri Uygulama Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşe Çelik Taşkın'ın katıldığı meclis toplantısında, Öğr. Gör. Ayşe Çelik Taşkın tarafından meclis üyelerine Kariyer Merkezi portalları, iş ilan süreçlerinin işleyişi ve işyeri uygulama eğitimi hakkında bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, işyeri uygulama eğitiminde, stajlardan farklı olarak, işverenlerin öğrenci değerlendirme konusunda daha etkin role sahip olduğunu belirtti. Devamında ETSO Meclis üyelerinin iş gücü temini konusunda görüşleri alınarak yarı zamanlı veya tam tam zamanlı iş ilanı açmak, işyeri uygulama eğitimi için öğrenci talebinde bulunmak isteyen ETSO üyeleri, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda tarafından Trakya Üniversitesi’ne davet edildi.

Meclis toplantısının devamında Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam tarafından işverenler için sağlanan istihdam destek programları tanıtıldı. Çildam, desteklerden faydalanmak ve süreçler hakkında detaylı bilgi almak isteyen tüm üyeleri Edirne İŞKUR'a davet etti.(13 Kasım 2018)

Ek Resimler
Bu içerik 13.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 543 kez okundu.