TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE GLOBAL BİLGİ A.Ş. ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün (MEYOK) ortak çalışmaları kapsamında, Global Bilgi Pazarlama Danışmanlık ve Çağrı Servisi Hizmetleri A.Ş. ile “Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Turkcell Global Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren, İnsan Kaynakları (İŞKUR ve Devlet Teşvikleri Uzmanı) Memduh Çolak ve İnsan Kaynakları (İşe Alım Birim Yöneticisi) Fulya Berkmen katıldı. Törende ayrıca Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Tunca Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cenk Mısırlı, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz hazır bulundu. 

Protokol kapsamında, Trakya Üniversitesi’nin çok uluslu öğrenci kapasitesinden yararlanmak üzere iş gücü arz ve talep eden tarafların ihtiyacı göz önünde bulundurularak, özellikle İngilizce, Rusça ve Balkan Dillerine hakim olan Meslek Yüksekokulları’nın ilgili bölümleri ile Yabancı Diller Bölümlerinde eğitim gören öğrencilere, 3+1 işyeri uygulama eğitimi sürecinde staj imkânı sağlanması, öğrencilerin kariyerlerine ve işverenlerin kaliteli istihdam sürecine katkı sağlayacak ortak etkinlik ve projelerin yürütülmesi hedefleniyor. 

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren çıktıkları yolda gönülleri fethetmeyi ve kalplere dokunmayı başararak Trakya Üniversitesi’ni uluslararası alanda hak ettiği ilgiye kavuşturmayı başardıklarını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Türk Cumhuriyetleri ile Avrupa ve Avrupa dışındaki 60’a yakın farklı ülkeden 3.300’ün üzerinde öğrenciyi Üniversitemizde ağırlıyoruz. Dünyanın en batı ucunda Amerika Birleşik Devletleri’nden doğuda Çin’e hatta Endenozya’ya; en kuzeyde Rusya’dan en güneyde Namibya’ya kadar dünyanın dört bir yanından öğrencilere ulaşarak eğitim ve öğretim yaşamlarına dokunduk. Bir yandan da tüm öğrencilerimizi bilimsel, sosyal-kültürel yönden geliştirmeye gayret ederken sektörde de aranan nitelikte mezun olmaları için staj ve iş imkanlarını arttırmaya yönelik adımlar atıyoruz. Bu anlamda bugün imzalanacak protokolün de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde atılan adımların artması adına başta çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı Global Bilgi şirket yetkili ve çalışanlarına ve emek veren değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Turkcell Global Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren, imzalanan protokollerle birlikte çalışmaların artarak devam edeceğini bildirdi. Eren, “Trakya Üniversitesi ile imzalayacağımız protokol sayesinde hem öğrenciler iş yerinde staj yaparak mezun olmadan iş dünyasını tanıma ve mesleklerini uygulama fırsatı bulacaklar hem de sadece öğrenciye değil biz işverenlere de büyük katkılar sağlanacak. Protokolün Trakya Üniversitesi öğrencileri, kurumumuz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Turkcell Global Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren tarafından Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Firma İşbirliği Anlaşması ile Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü İşbirliği Protokolü imzalanarak iki kurum arasındaki çalışmalar resmi olarak başlatıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 24.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 558 kez okundu.