Trakya Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek Kariyer Fuarı İçin Geri Sayım Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı için geri sayım başladı. 21-22 Şubat 2023 tarihleri arasında organize edilecek fuarla ilgili hazırlıklar kapsamında Edirne’deki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında bir araya geldi.

“Yetenek Her Yerde” sloganıyla Türkiye çapında ülkenin önde gelen kurum, kuruluş ve firmaları ile kariyer basamaklarının başında olan öğrencileri ve mezunları bir araya getirecek 2023 yılı bölgesel kariyer fuarlarının ilki 21-22 Şubat 2023 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilecek fuar Balkan Yerleşkesinde üç farklı noktada yüzlerce kurum ve on binlerce insanı buluşturacak.

Fuar hazırlıklar kapsamında Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında, Trakya Kariyer Fuarı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Trakya Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Edirne’deki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu ve firma temsilcileri katıldı.

Trakya Kariyer Fuarı’na dair kapsamlı bilgilerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bölge için önemli bir organizasyonun yol haritasını çizmek için bir araya geldiklerini ifade ederek yine 2020 yılında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuara ilişkin video sunum eşliğinde bilgiler paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: Öğrencilerimizi istihdamla buluştururken firmalarımızı da yetişmiş insan gücü ile bir araya getireceğiz.

Trakya Üniversiteler Birliği üyesi Çanakkale Onsekiz Mart, Kırklareli, Bandırma Onyedi Eylül ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi paydaşlığında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarın 295 kurum ve yaklaşık 40 bin kişiyi bir araya getirdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bölgemizin 5 üniversitesinin öğrencileri ve halkımızı kariyer yolculuklarında hayalini kurdukları firmalarla bir araya getirdik. Bu sene hedefimiz, 400’ün üzerinde kurum, kuruluş ve firmayı 50 bin genç ile buluşturmak. Elimizdeki tüm imkânlarla toplantılar, similasyonlar, çalıtaylar, konserlerle birlikte dolu dolu bir organizasyon düzenleyeceğiz. Ülkemizin önde gelen firmaları ve devletimizin tüm kurumları da o gün burada bizlerle olacak.” dedi. Güzel bir organizasyonla 400 firma ve 50 bin öğrenciyi bir araya getirmeyi hedefledikleri söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bu büyük organizasyon neticesinde herkes kazançlı çıkacak. Öğrencilerimizi istihdamla buluştururken firmalarımızı da yetişmiş insan gücü ile bir araya getireceğiz. Önemli isimleri ağırlayacağımız fuarımız, Edirne için bir bayram havasında geçecek.” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kenan Terzioğlu da fuara ilişkin yaptığı sunumda, “2020 yılında ev sahipliğini yaptığımız organizasyondaki başarımız ve yüksek performansımızdan ötürü Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılının Kariyer Fuarı’nın, üniversitemizde gerçekleştirilmesi uygun görüldü. Etkinlik noktaları ve yerleşim planlarını hazırladık ve Yetenek Kapısı üzerinden talepleri toplamaya başladık. Bütçemiz, sponsorluk çizelgelerimiz ve fuara ilişkin tüm bilgilere https://kariyerfuari.trakya.edu.tr/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Daha büyük bir başarılara imza atabilmek için tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Kariyer Fuarı’nın; öğrencileri istihdam, firmaları da yetişmiş iş gücü ile buluşturacağını söyleyen Doç. Dr. Kenan Terzioğlu, yerel ve ulusal kuruluş ve firmaların kendi aralarında network oluşturacağını ifade etti.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak da Başsavcılık olarak fuarda bir stant açacaklarını belirterek Adalet Bakanlığında kariyer yapmayı planlayan tüm gençleri bilgilendireceklerini söyledi.

Sunumların ardından bir değerlendirme yapan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, en üst düzeyde katılım sağlanması için Valilik olarak gerekli tüm destekleri vereceklerini söyleyerek Trakya Üniversitesinin, merkezinde yer aldığı fuarın Edirne’ye yakışan bir organizasyonla gerçekleşmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm özel sektör, STK ve odalara da çağrıda bulundu.

Kurum, kuruluş ve firma temsilcilerinin organizasyona yönelik sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 20.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 223 kez okundu.