TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN TRAKYA KARİYER FUARINA REKOR İLGİ

Trakya Kariyer Fuarı, Rekor Ziyaretçi Sayısı, Nitelikli İçeriği ve Başarılı Organizasyonuyla Dikkat Çekti...

Trakya Üniversitesi, iş yaşamına hazırlanan öğrencilerini akademik anlamda güncel bilgiler ve pratiklerle donatırken aynı zamanda onları iş dünyasına hazırlayacak büyük çaplı organizasyonlara da imza atıyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, Trakya bölgesindeki 5 üniversitenin öğrencilerini, mezunlarını, bölge halkını ve Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarını bir araya getiren “Trakya Kariyer Fuarı” 27-28 Aralık tarihlerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Trakya Üniversiteler Birliğine üye Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile başta Edirne Valiliği olmak üzere Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir Valilikleri iş birliğiyle ve Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen fuarda katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı bakımından önemli bir başarı elde edildi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın destekleriyle, ülkemiz genelindeki tüm üniversiteleri bölgesel olarak bir araya getirerek gençlerin istihdamı ve kariyer yönelimine katkı sağlamayı hedefleyen ve Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ikinci kez gerçekleşen fuar, 298 farklı kurum ve kuruluş ile 30 binin üzerinde öğrenciyi buluşturdu.

Trakya Birlik, Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayii Tic. A.Ş., Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi ana sponsorluğunda düzenlenen bölgenin en geniş katılımlı organizasyonu olma özelliğine sahip “Trakya Kariyer Fuarı” iki gün süresince kapılarını binlerce öğrenci ve katılımcıya açtı. Ev sahibi Trakya Üniversitesi’nin öğrencilerinin yanı sıra paydaş üniversitelerden ve Edirne’deki diğer okullardan gelen binlerce öğrenci de fuar kapsamında ağırlandı. Fuara katılan öğrenciler, mezunlar ve bölge halkı, iki ayrı noktada kurulan ve kamu ile özel sektör kuruluşlarının yer aldığı stantları ziyaret ederek staj imkânları, istihdam fırsatları ve kariyer planlaması gibi geleceklerine yön verecek konularda bilgi sahibi olma imkânı buldu. Aynı zamanda Balkan Kongre Merkezi Salonlarında iki gün süresince paneller, sunumlar, örnek uygulamalar, iş görüşmeleri, atölye çalışmaları, eğitimler gibi 35 nitelikli etkinlik gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezi ve Türkan Sabancı Kongre Merkezi’nde iki gün süresince kurumlar ve sektörlerle bir araya gelen binlerce öğrenci hem stantları gezerek bilgi alma imkanı buldu hem de Balkan Kongre Merkezi’nde, bilişimden teknolojiye, sağlıktan inovasyona kadar 6 ayrı salonda düzenlenen toplam 35 etkinliğe katılarak uzman isimlerle söyleşi gerçekleştirdiler. Bilişim, teknoloji, sağlık, eğitim, iletişim gibi birçok farklı alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlarla görüşerek kariyerini planlamak isteyen gençlerimiz Trakya Kariyer Fuarı ile hayal ettikleri kurum ve kuruluşlarla bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: " Kariyer fuarları sayesinde öğrenciler mevcut iş piyasası hakkında bilgi sahibi olmakta, burada kurdukları iletişim onların okul ortamından işyerine geçişlerine olanak tanıyabilmektedir. "

Trakya Üniversitesi olarak, ilki 2020 yılında gerçekleştirilmiş olan ve 27-28 Aralık tarihlerinde Trakya Kariyer Fuarlarına ikinci kez ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Erhan Tabakoğlu “Günümüzde sadece kurumlar değil devletler tarafından da insan kaynakları yönetimi çerçevesinde faaliyetler yürütülmekte ve nitelikli gençlerin istihdamına yönelik programlar düzenlenmektedir. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde proje ve faaliyetler yürütülmektedir. Gençlerimizin, kariyer farkındalığı oluşturularak istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kurumların ihtiyaç duyacağı nitelikte yetenekleri fırsat eşitliği, liyakat ve teknoloji temelinde kazanması, kamu işveren marka değerinin güçlendirilmesi için insana değer katan, yenilikçi projeler geliştirilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır. Bu projelerden biri de “Yetenek Her Yerde-Bölgesel Kariyer Fuarları”dır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Üniversitelerin Kariyer Merkezleri işbirliği ile Türkiye’nin 11 ayrı bölgesinde Yetenek Her Yerde-Bölgesel Kariyer Fuarları gerçekleştirilmektedir. Bölgesel Kariyer Fuarları ile yükseköğrenime devam eden öğrencilerimizin ve yeni mezunlarımızın, iş hayatını tanımaları ve istihdam edilebilirliklerinin yükseltilmesi, başta kamu kurumları olmak üzere sektördeki işverenlerin bilinirliklerinin artırılması ve ihtiyaç duydukları nitelikteki insan kaynağının temin edilmesi desteklenmektedir.” dedi.

Kariyer fuarlarının, üniversite öğrencilerinin farklı istihdam olanakları hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Kariyer fuarı aynı zamanda kurum ve kuruluşların insan gücü hedeflerine ulaşmalarını sağlamaktadır. Kariyer fuarları sayesinde öğrenciler mevcut iş piyasası hakkında bilgi sahibi olmakta, burada kurdukları iletişim onların okul ortamından işyerine geçişlerine olanak tanıyabilmektedir. Kariyer fuarları aynı zamanda birçok öğrencinin işe alım uzmanlarıyla kurdukları ilişkilerden yola çıkarak şirketlere dair ilk algılarını oluşturdukları bir platformdur. Üniversitelerin, kariyer fuarlarından temel beklentisi üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve bu gelişmeler sonucunda iş ve staj olanakları sağlamaktır. Ayrıca üniversite-sanayi iş birliğinin geleceğe yönelik yetişmiş işgücü ve meslek taleplerini daha yakından takip ederek ve eğitim yatırımlarının yönünü belirleyerek tarafların beklentilerini karşılamada önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.” dedi.

Öğrencilerimiz, mezunlarımız ve bölge halkı için Trakya Kariyer Fuarı’nı büyük bir fırsat olarak değerlendiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bölgenin en eski ve köklü eğitim kurumu olan bizlere bu vizyon projeye ikinci kez ev sahipliği yapma onur ve gururunu yaşatan Doç. Dr. Salim Atay nezdinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığına, her anlamda desteklerini esirgemeyen Edirne Valimiz Yunus Sezer’e, paydaş üniversitelerin çok değerli rektörleri ile bu üniversitelerimizin bulunduğu şehirlerin Valilerine, başta ana sponsorlarımız olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkürü borç biliyoruz. 298’e ulaşan katılımcı firma ve 30 bini aşan ziyaretçi sayımızla önemli bir rekora imza attığımız fuara bu ilgiyi gösteren, bizlere inanan tüm kurum ve kuruluşlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu başarılı organizasyonda emeği geçen Trakya Üniversitesi ekibini de gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 02.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 58 kez okundu.