TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SEKTÖRÜNÜ TANIMAYA TREDAŞ’TAN BAŞLADI

Türkiye’de enerji sektöründe öncü şirketlerden olan IC İÇTAŞ Enerji öncülüğünde Trakya bölgesi ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde okuyan kadın mühendisler, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’de (TREDAŞ) çatısı altında buluştu.

Kadınların iş hayatındaki istihdamının ve cinsiyetler arasında adil ve eşitlikçi fırsatların sunulmasına ilişkin farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak IC İÇTAŞ Enerji ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işbirliği kapsamında “Ver Elini Üniversite, Gelecek IC Enerji’de” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Tredaş ve Merkezimiz işbirliği ile 22 Kasım 2017 tarihinde Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye bir teknik gezi düzenlendi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan KOÇYİĞİT ve IEEE Trakya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu’ndan öğrencilerin katılım sağladığı gezi; Üniversitemiz ve  Kırklareli Üniversitesi’nden, Mühendislik bölümlerinde okuyan toplam 36 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.  

Teknik gezide öğrencilere, TREDAŞ Genel Müdürlüğü’nde şirket yapısı, çalışma şekli ve yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler verildi. Gezi grubu, TREDAŞ’ın teknolojik alt yapısının yerinde izlenmesi amacıyla operasyon yönetimini tamamen merkezileştirerek enerji kesintilerini minimize eden TREDAŞ Operasyon Merkezini ziyaret etti.

TREDAŞ Genel Müdürlüğü ziyareti sonrası, Türkiye’deki elektrik dağıtım şirketleri arasında örnek eğitim merkezlerinden biri olan Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezi (TEM) öğrencilere gezdirildi.

Öğrenciler teknik eğitim merkezinde, derslerde gördükleri konuların sahadaki uygulamalarını öğrenme fırsatı buldu.­

Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilere, TREDAŞ’ta kariyer olanakları, mühendislik fakültelerinden mezun olmuş ve TREDAŞ’ta çalışan kadınların sektöre bakış açıları ve deneyimleri, samimi bir iletişim ortamında aktarıldı.

Proje, kadın mühendislerin enerji sektöründe istihdam edilmelerinde süregelen dengesiz dağılımın giderilmesinde özellikle katkı yaratmayı ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eşit fırsatlar sunulmasını mümkün kılmayı; gerek sahada gerekse yöneticilik pozisyonlarında, kadınların aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyor. 
Ek Resimler
Bu içerik 13.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1046 kez okundu.