TRAKYA KARİYER GÜNLERİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

Üniversitemiz ev sahipliğinde Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Trakya Kariyer Projesi kapsamında Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Trakya Kariyer Günleri” açılışı 03 Mayıs 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği konuşmada “Girişimcilik yüzyılımızın en önemli konusu. Öğrencilerimize girişimciliğin anlamını iyice öğretebilirsek bu çağın bizim çağımız olacağını düşünüyorum. Çünkü genetik yapımıza çok uygun bir iş girişimcilik. Cesur olmak gerekir, biraz hayalperest olmak gerekir, inançlı olmak gerekir, yılmamak gerekir. Bunların hepsi bizde var. Biz kimsenin hayal bile edemediği şeyleri başarmış bir milletiz. Siz de o milletin, o eski çınarın taze dallarısınız.” dedi. Rektörümüz ayrıca başarı örneklerinin önemini vurgulayarak bu anlamda Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’e katılımından dolayı teşekkürlerini iletti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan Konuşmasında büyük düşünmek gerektiğini vurgulayarak başladığı konuşmasında Kemal Şahin’in gerçekleştireceği sunumda yokluktan bir varoluşun nasıl gerçekleştirildiğini göreceklerini belirtti. Recep Gürkan eğitimin gerekliliği üzerinde durdu ve eğitimin, sadece eğitimini aldığımız mesleği yapmak olmadığını, eğitimin günlük hayatımızın her yerinde gerekli olduğunu ifade ederek kendi bankasının kasasını bilgi ile dolduranların ön plana çıkacağını söyledi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Proje Takım Lideri Geoff Fieldhouse bir sunum gerçekleştirdi. Fieldhouse bu projenin hedef ve amacı hakkında bilgiler vererek başladığı sunumunda proje ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde bulunan 3 devlet üniversitesinde kariyer merkezlerinin kurulması ve kapasitelerinin iyileştirilmesi ile kariyer hizmetleri vererek öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerinin kolaylaştırılmasının sağlanacağını belirtti. Fieldhouse ayrıca bir web sitesi oluşturduklarını ve bu web sitesi hem işverenler hem de öğrenciler için faydalı olacağını dile getirdi. İşverenlerin geniş bir yelpazede farklı becerilere sahip öğrenci ve mezunlara buradan ulaşabileceğini, öğrenci ve mezunların ise kendilerine uygun şirketler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğini söyledi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin katılımcılara kendi yaşam öyküsünü anlatarak başladığı konuşmasında, başarılarla dolu girişimcilik öyküsünü dinleyenlerle paylaştı ve hayatta başarı veya başarısızlığın tesadüfi olmadığını söyledi. Şahin çalışma hayatında en önemli prensibin insanları anlamak olduğunu belirterek, doğru iletişimin önemine dikkat çekti ve konuşmasında bir yönetici olarak bütün çalışanlarını ve müşterilerini anlamaya gayret ettiğini belirterek, gelecekte vizyon sahibi şirketlerin başarıyı yakalayacağını söyledi.

İki gün süren etkinliklerde Üniversite içinde ve dışından katılımcılara yönelik çeşitli paneller düzenlendi. 
Ek Resimler
Bu içerik 05.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 994 kez okundu.