TRAKYA KARİYER FUARI’NIN ANA SPONSORLARI, BALKAN KONGRE MERKEZİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, ülkemiz genelindeki tüm üniversiteleri bölgesel olarak bir araya getirerek, gençlerin istihdamı ve kariyerine büyük bir katkı sağlamayı hedefleyen ve bölgenin 5 üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen “Trakya Kariyer Fuarı”, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 24-25 Şubat tarihlerinde, Edirne’de gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle Trakya bölgesinde ilk defa, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ve Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversiteleri paydaşlığında gerçekleşen fuar, 295 farklı kurum ve kuruluş ile on binlerce öğrenciyi Edirne’de, Trakya Üniversitesi’nde bir araya getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” teması ile ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitenin iş birliği ile düzenlenen “Bölgesel Kariyer Fuarı” etkinlikleri, 2020 yılında da 130 üniversite iş birliği ile 10 farklı ilde gerçekleştirilecek organizasyonlarla devam ediyor. Bu organizasyonların ilki, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde “Trakya Kariyer Fuarı” adıyla gerçekleşti.

Birbirinden değerli konuklar, sektörlerinin önde gelen firmaları ve on binlerce öğrenci ile mezunu, iki gün boyunca Trakya Üniversitesi’nde buluşturan fuar, öğrencilerin ve mezunların kariyer planlaması ve iş başvurusu yaptığı, istihdama katkı sunacak onlarca etkinliğe de kapılarını açtı. Bilişim, teknoloji, sağlık, eğitim, iletişim gibi birçok farklı alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlarla görüşerek kariyerini planlamak isteyen gençler, Balkan Kongre Merkezi, Türkan Sabancı Kültür Merkezi ve 75. Yıl Spor Salonu olmak üzere 3 ayrı yerde, eş zamanlı olarak 2 gün süresince sunumlar, paneller, örnek uygulamalar, iş görüşmeleri, atölye çalışmaları, eğitimler gibi tam 82 nitelikli etkinliğe katıldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, bölge Valileri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı, bölge üniversitelerinin Rektörleri, ilimizin önde gelen kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sektör temsilcileri ve binlerce öğrencinin katıldığı “Trakya Kariyer Fuarı”nın açılışı, Şef Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetiminde Balkan Senfoni Orkestrası’nın eşsiz müzik ziyafetiyle oldukça renkli ve görkemli görüntülere sahne olurken 2 gün süresince devam eden etkinliklerin ilki, fuara sponsor olan kurum ve kuruluşlar ile öğrencilerin buluşması oldu.

Trakya bölgesinde büyük ses getiren ve katılımcı firma sayısıyla bir rekora imza atılan fuara destek olan ana sponsorlar Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Birlik ile fuarın altın sponsoru ASELSAN ve gümüş sponsoru Kale Seramik’in temsilcileri; çalışmaları, faaliyetleri, sosyal hizmet ve destek programları ile gelecek vizyonları hakkında öğrencilere ve mezunlara bilgiler verdiler. Öğrencilerin geleceğini şekillendirecek konular ve gelecek projeleri hakkında katılımcılara önemli açıklamalarda bulunan firma temsilcileri; meslek bilgileri, kariyer fırsatları, istihdam süreçleri ve faaliyet alanları ile ilgili farklı konularda çok sayıda sunum gerçekleştirdi.

Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” sloganı ile gerçekleştirilen fuarda, Edirne Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hasan Altundağı, Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Birlik Genel Müdür Yardımcısı Ercan Dalkıran, ASELSAN İnsan Kaynakları Müdürü Gözde Çanga ile İnsan Kaynakları Sorumlusu Ekin Orcan ve Kale Seramik İnsan Kaynakları Yöneticisi Hümeyra Kolancı, birer sunum gerçekleştirerek bölge ve ülke istihdamına sundukları katkılar, faaliyet alanları, insan kaynakları, AR-GE çalışmaları, sosyal sorumluluk ve destek projeleri, kamu-üniversite-sanayi iş birlikleri ve gelecek projeksiyonlarına kadar pek çok farklı konuda, her bölümden öğrenci ve mezunlarla paylaşımlarda bulundu.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Birlik’in ana sponsoru olduğu Trakya Kariyer Fuarı’nda, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN ve Avrupa’nın 4., dünyanın ise 15. büyük seramik karo üreticisi Kale Grubu özel birer oturum gerçekleştirdi. Oturumlarda, il yönetiminde etkin olan kurumlar ile ülke ve bölge ekonomisine, istihdamına önemli katkıları olan kuruluş ve firmaların genel yapısı, tanıtımı ve sunumu, kamu hizmetleri, toplum yararına yürüttükleri destek ve programları, iş alanları, istihdam politikaları, insan kaynakları ve işe alım süreçleri konuşuldu.

EDİRNE VALİLİĞİ: “İSTİHDAMA YÖNELİK DESTEKLERİMİZ 2020’DE DE DEVAM EDECEK”

“Sponsorlar Buluşması”nda Valilik adına bir sunum gerçekleştiren İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hasan Altundağı, 2019 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri çalışma ve faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulunarak istihdama yönelik verdikleri desteklerden söz etti. Hasan Altundağı konuşmasında, “Edirne Valiliğimiz; Kariyer Günü İŞKUR Kampüs’te Edirne Kariyer Günleri, Meslek Edindirme Kursları; 2019 Milli İstihdam Seferberliği, İşbaşı Eğitim Programları, İş Kulübü, Kadın Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi, Umurbey ve Yıldırım Sosyal Hizmetler Merkezlerinde İstihdamın Artırılmasına Yönelik Açılan Kurslar, Tarım İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Destekleme Projeleri ve Emeğim Kazanıyor Projeleri ile istihdama yönelik faaliyetler gerçekleştirmektedir. Valiliğimizce 2019 yılında, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin yapacakları istihdamlara yönelik gerçekleştirilen destekler, 2020 yılında da devam edecek. Projelerimizin geneli, gençlerimize iş alanı oluşturmaya ve istihdamına katkıya yönelik. Genç girişimcilerimizden ve kadınlarımızdan gelen her türlü talep, Valiliğimizce değerlendirilmekte ve gerekli destek sağlanmaktadır. Meslek edindirmeyle ilgili kurslarımıza ve projelerimize tüm gençlerimizi ve her yaştan kadınlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

EDİRNE BELEDİYESİ: “MERKEZLERİMİZ VE EDİRNE AKADEMİ İLE GELİŞMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Trakya Kariyer Fuarı’nın ana sponsorlarından Edirne Belediyesi’nin sunumu ile devam eden etkinlikte, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, Müdürlük bünyesinde kurulan merkezler ile Edirne Akademi’den bahsetti. Merkezlerinde çocuk ve kadın aktivite, eğitim, kişisel bakım ve gelişim, danışmanlık, üretici kadınları desteklemek, istihdam sağlamak gibi sosyal hayata katılımı destekleyen birçok faaliyet yer aldığını söyleyen Özlem Takındı, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde, 3 Kadın Merkezi, Yaşam Merkezi, Meslek Edindirme Merkezi ve Üretici Kadınları Destekleme Merkezi, Eğitim Birimi ve Evlilik ve Aile Danışmanlık Birimi bulunmaktadır. 2017 yılında, Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde kurulan Edirne Akademi, vatandaşlara ücretsiz eğitim, seminer ve atölye çalışmaları ile hizmet vermektedir. Edirne Akademi bünyesinde Demokrasi ve İnsan Hakları, Etik, İletişim, Kadın Hakları, Sözsüz İletişim-Beden Dili, Yazarlık Atölyesi, Siyaset Sosyolojisi, Tarih Atölyesi, Kariyer Yönetimi ve İnovasyon, Çeviri Atölyesi, Türkiye Ekonomisi, Kişisel Gelişim gibi konularda, Türkiye’nin önde gelen kişileri ile eğitimler düzenleniyor. 2019 yılı itibarıyla önceki yıllardan farklı bir vizyon izleyen Edirne Akademi; Habitat Derneği, Halk Eğitim Müdürlüğü gibi kurum, kuruluşlar ile konusunda uzman kişilerin gönüllü destekleri ile çalışma ve faaliyetlerini sürdürüyor. 2019 yılında, Proje Döngüsü, İngilizce, Yunanca, Bulgarca, Diksiyon, Uygulamalı Temel Finans, Finansal Bilinç, Dijital Okuryazarlık, Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği, Web Tasarım Okuryazarlığı, İnternet Reklamcılığı, Kariyer Hedefi Belirleme gibi onlarca etkinlik ve çalışma ile yetenek kazanımı ve istihdama yönelik atılımlar gerçekleştirdik.” dedi.

TRAKYA KALKINMA AJANSI: “GENÇLERİMİZİN GİRİŞİMCİLİK FİKİRLERİNİ, KAMUNUN İMKÂNLARIYLA BULUŞTURUYORUZ”

Trakya Kariyer Fuarı’nın ana sponsorlarından bir diğeri olan Trakya Kalkınma Ajansı adına bir sunum gerçekleştiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurumu tanıtan kısa bir konuşmanın ardından ajansın görevleri, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını sağlamak ve yerel potansiyeli hareket geçirerek bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdikleri projeler, inovasyon odaklı çalışmaları, eğitim programları, personel alımları ve destek oldukları girişimcilerin başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Trakya Kalkınma Ajansı’nın kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik planlama, programlama ve koordinasyon faaliyetleri ile iş birliklerine yönelik ortak gerçekleştirilen projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Mahmut Şahin, girişimci öğrencilere eğitim dâhil her türlü desteği verdiklerini vurguladı. Fikri olan girişimcilere, kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ve projelerini desteklemeye hazır olduklarını ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, hayata geçirdikleri projeler, eğitim destekleri ve girişimci yetiştirme programları ile bugüne kadar birçok genç girişimcinin kendi işini kurduğunu söyledi. “Yeni İşim Girişim” programıyla, teknoloji ve inovasyon odaklı parlak fikirli girişimcilere ihtiyaç duydukları desteği sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Mahmut Şahin, bu amaçla 2020’ye kadar yüzden fazla girişimciye; eğitim, mentorluk, danışmanlık, teknik destek, prototipleme, patent ve faydalı model alma ve network desteği sağladıklarını söyledi. Gerekli eğitim ve workshop’lardan müşteri ve yatırımcı görüşmelerine, prototipleme desteğinden tedarik zinciri oluşturma hizmetlerine; reklam ve pazarlama desteğinden fuarlara katılma ve stant açma olanaklarına kadar birçok imkânı, girişimci gençlerle buluşturduklarını söyleyen Mahmut Şahin, “Girişimci adaylarımıza ücretsiz olarak sunduğumuz eğitim programları kapsamında 112 saat eğitim, 20 saat mentorluk ve 3 günlük staj döneminin ardından, 10 günlük proje geliştirme süreci ile birlikte girişimcilerimiz, hem KOSGEB hem TÜBİTAK Bireysel Genç Gelişim gibi programlara başvuruya hazır oluyor hem de her yıl düzenlenen ‘Demo Day’ etkinliği ile yatırımcıların karşısına çıkarak, yeni ufuklara yelken açıyor, çeşitli ödüller kazanıyor. 100’den fazla girişim fikrine ve 150 kişilik girişimci ekibine destek veren ‘Yeni İşim Girişim’ programıyla bugüne kadar, birçok girişimciye çekirdek yatırım sağladık, ilk yatırımlarına beraber tanık olduk, fuarlara katıldık ve Silikon Vadisi’ne gittik. İnovasyon odaklı eğitimlerimiz sonucunda kurulan 10’dan fazla şirket, bugün 30’dan fazla kişiye istihdam sağlıyor. Yeni bir girişim fikri ve bu fikri geliştirmeye ihtiyaç duyan tüm gençlerimizi Trakya Kalkınma Ajansı’nın programlarına başvuruya davet ediyoruz. Bizim isteğimiz, girişimci öğrencileri kamunun imkânlarıyla desteklemek.” şeklinde konuştu.

TRAKYA BİRLİK: “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RAFİNE YAĞ ÜRETİCİSİ VE TARIM SATIŞ KOOPERATİFİYİZ”

Ana sponsorlardan, Trakya Birlik Genel Müdür Yardımcısı Ercan Dalkıran da bir sunum eşliğinde, Türkiye’nin en büyük rafine yağ üreticisi ve tarım kooperatifi Trakya Birliğin kuruluşundan, organizasyon yapısından ve iştirakçilerinden söz ederek üretilen ürünler, kalite standartları, üretim kapasiteleri, çiftçilere verdikleri destekler ile ülke ve bölge ekonomisine kattıkları değerler hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında “Birlikten kuvvet doğar.” düsturu ile kurulmuş olan Trakya Birliğin, Türkiye’de kooperatifçiliğin en başarılı örnekleri arasında yer aldığını söyleyen Ercan Dalkıran, 1966 yılında Babaeski, Lüleburgaz ve Edirne kooperatiflerinin teşebbüsü ile kurulan birliğin, bugün 13 ile yayılan 48 kooperatifi ile 40.000 üretici ortağına hizmet verdiğini ifade etti. Temel amaçlarını, ortaklarının ürettikleri ürünleri, en iyi şekilde değerlendirmek ve ortaklarının tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamak olarak açıklayan Ercan Dalkıran, Türkiye’deki pazar paylarının rafine yağda %15-18, margarinde ise %5-8 olduğunu belirtti. Yıllar itibarıyla, üretim kapasitelerini ve hacimlerini giderek artırdıklarını sözlerine ekleyen Ercan Dalkıran, her yıl Edirne genelinde Kurumlar Vergisi birincisi, Türkiye genelinde de ilk sıralarda yer alma başarısı gösterdiklerini ifade etti. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alan Trakya Birliğin kooperatifçilik, ticari ve sınai faaliyetlerini 1.060 daimi kadrolu personel ile ihtiyaç duyulan dönemlerde yeteri kadar geçici personel çalıştırarak yürütmekte olduğunu söyleyen Ercan Dalkıran, ayrıca üretici ortaklarının ihtiyaç duyduğu tohum, gübre, ilaç, mazot tedariki gibi hayati üretim girdilerini, kaliteli, ucuz ve uzun vadeli kredili imkânlarla sundukları bilgisini de paylaştı.

ASELSAN: “EN BÜYÜK İŞ HAVUZUMUZ, KENDİ WEB SAYFAMIZDAKİ İŞ BAŞVURU UYGULAMAMIZ”

Fuarın altın sponsoru ASELSAN’ın İnsan Kaynakları Müdürü Gözde Çanga ile İnsan Kaynakları Sorumlusu Ekin Orcan, kurumu tanıtan ve yaptıkları çalışmaları anlatan bir sunum yaptı. Sunumda ASELSAN’ın faaliyet alanları, yurt içi ve yurt dışı iştirakleri, tesisleri, AR-GE faaliyetleri, istihdam rakamları, üniversiteler ile olan iş birlikleri ve Türkiye ile dünyada şirketler sıralamalarındaki yerleri hakkında bilgiler paylaşan ASELSAN yetkilileri; bilgiyi, güce ve güvene dönüştürdüklerini ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkânlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN’ın, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirket olduğu bilgisini veren Gözde Çanga, bugün Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olduklarını açıkladı. Süreç içerisinde ASELSAN’ın özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile iş birliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka haline geldiğini hatırlatan İnsan Kaynakları Müdürü Gözde Çanga, “Vizyonundaki teknoloji vurgusu ve küresel pazarda yarattığı değerlerle sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, stratejik bir ortak gibi güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir milli teknoloji firması olma hedefi ile ilerliyoruz. Yurt dışında da pek çok iştirakimiz var. Bu anlamda, dünyanın hemen her bölgesine konumlandığımızı söyleyebilirim. Çalışanlarımızın %60’ını mühendisler oluştururken, bunun büyük bir çoğunluğunu elektrik-elektronik mühendisleri teşkil ediyor. Bunun beraberinde makine, endüstri ve bilgisayar mühendisi de istihdam ediyoruz. %30’luk çalışan kesimin de daha çok iki yıllık meslek yüksekokulu ya da teknik meslek liselerinden mezun teknisyen personelden oluştuğunu söyleyebiliriz. Akademik olarak baktığımızda, personelimizin %70’inin lisans ve lisansüstü programlardan mezun bireylerden oluşuyor. ASELSAN’ın gelişime her zaman açık olduğunu ve bunu personeli ile de paylaştığını söyleyebiliriz. Ankara’daki üniversiteler ile olan iş birlikleri ile Macunköy’deki yerleşkemizde, lisans mezunu mühendislerimizin yüksek lisans ve ardından doktora programlarına devam etmelerine imkân sağlıyoruz.” dedi. Son olarak ASELSAN’ın çalışanlarına sağladığı imkânlar ve fırsatlar ile yüksek lisans ve doktora hedefleyen personel sayılarının da arttığını ifade eden Gözde Çanga, en büyük iş havuzlarının kendi web sayfalarında yer alan kariyer linki olduğunu ve kariyerine yön vermek isteyen mühendis ve teknisyenleri beklediklerini söyledi.

İnsan Kaynakları Sorumlusu Ekin Orcan ise ASELSAN’ın AR-GE faaliyetlerine dikkat çekerek 8 Teknoloji Geliştirme ve 6 AR-GE Merkezleri olduğunu ifade etti. Ağırlıklı olarak AR-GE ve tasarım geliştirme faaliyetleri yürüttüklerini söyleyen Orcan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahip olduğu caydırıcı gücün büyük çoğunluğunu kendi ürünlerinin oluşturduğunu belirtti. 8.000 personelin yarısının AR-GE personeli olarak hizmet verdiğini belirten Ekin Orcan, çok özel sistemler ürettiklerini ve bu sebeple AR-GE’ye büyük önem verdiklerini söyledi. Bu alanda pek çok ödüle de sahip olduklarını sözlerine ekleyen Ekin Orcan, ASELSAN’ın üniversiteler ile olan iş birliği hakkında da açıklamalarda bulunarak “Pek çok üniversite ile bugüne kadar iş birliği, ortak proje ve araştırma geliştirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bunların arasında, Trakya Üniversitesi de var. Şirketler sıralamalarına bakacak olursak, uluslararası savunma sanayileri içerisinde ASELSAN, 52. sırada ve üst basamaklara doğru hızla tırmanıyor. İşveren olarak değerlendirecek olursak, Harvard Business Review’da, Türkiye’nin en ideal işvereni seçildi.” şeklinde konuştu.

KALE GRUBU: “SEN DE BİZE KATIL, KENDİ HİKÂYENİN VE KALE’NİN EFSANELERİNDEN OLMA ŞANSINI YAKALA”

Kale Grubu şirketleri ve insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgiler vererek, sunumuna kısa bir video ile başlayan, etkinliğin Gümüş Sponsoru Kale Seramik’in İnsan Kaynakları Yöneticisi Hümeyra Kolancı, “Temelleri, 1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile atılan Kale Grubu, yarım asrı aşan macerasında; Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelmiştir. Bugün ise faaliyetlerine Avrupa’nın 4., dünyanın 15. en büyük seramik karo üreticisi olarak devam etmektedir. Ayrıca, savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketleri ile hem tasarım hem de üretim tarafında önemli bir iddia ortaya koymuştur. Kale Grubu kendi alanında lider, toplamda 13 şirketten oluşmaktadır. Şirketlerimiz yapı ürünleri grubu, havacılık ve savunma sanayi ile hizmet sektörlerinde faaliyetlerine devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü, Aklım Fikrim Çanakkale Projesi, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi gibi girişimcilere sundukları destekler, toplum yararına yürüttükleri proje ve kültür ile sanata olan desteklerinden de söz eden Hümeyra Kolancı, yetenek yönetimi kapsamında yürüttükleri Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Akademisi, Yeni Mezun İşe Alım ve Uzun Dönem Staj Programlarından da bahsetti. Bu programları oluşturmaktaki amaçlarını “Davamızı gerçekleştirmek üzere, potansiyeli yüksek, donanımlı genç yeteneklerin gruba kazandırılması ve elde tutulmasını sağlamak, en iyilerle çalışmak ve yetenek havuzunu besleyerek geleceğin Kale liderlerini içerden yetiştirmek, bursiyer, stajyer ve işe alım sürecinin entegrasyonunu sağlamak, gelecek vizyonumuza ulaşmamızı sağlayacak organizasyonel ihtiyaçlara hazırlık yapabilmek ile bizi geleceğe taşıyacak insan kaynağımıza yeni nesil yetkinlikleri kazandırmak.” olarak açıkladı.

“Kendi Hikâyenin Kahramanı Ol” mottosuyla yola çıktıkları Kalegends Programını ilk defa, 2019 yılında hayata geçirdiklerini de söyleyen Hümeyra Kolancı, programı “Kale Grubu’nun yeni nesil liderlerini yetiştirmek amacıyla, genç yeteneklere ulaşan, onları yakından tanıyan ve çeşitli gelişim programları ile onları destekleyerek profesyonel iş hayatına hazırlayan uzun dönem staj ve yeni mezun işe alım projesi.” olarak açıkladı.

Hümeyra Kolancı sunumunun sonunda öğrencilere ve mezunlara seslenerek “Yenilikçi, yaratıcı, değişime açık, öğrenme çevikliğine sahip, zoru başarmayı seven, tutkulu, meraklı, samimi, sorumluluk duygusuna sahip ve takım çalışmasına yatkın 21-25 yaş arası gençler ile 3 ve 4. sınıflarda okuyan lisans öğrencileri ve yüksek lisans öğrencilerini bekliyoruz.” dedi. Günümüzde işveren tarafındaki beklentilerin giderek değiştiğini de hatırlatan Hümeyra Kolancı “Her başarılı insan zoru başarmayı, engelleri aşmayı, ona meydan okuyan durumların üstesinden gelmeyi, kısaca kendi hikâyesinin kahramanı olmayı düşlüyor. Sen de bize katıl, kendi hikâyenin kahramanı ve Kale’nin efsanelerinden olma şansını yakala!” şeklinde konuştu.

Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU

Editör: Fırat GÜNGÖR

Fotoğraf: Umut KOZAKOĞLU

Ek Resimler
Bu içerik 04.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 591 kez okundu.