Tez ve makale yazmak kolaylaşıyor....

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığınca, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma ve farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olabilecek  EndNote yazılımı Trakya Üniversitesi Akademisyen ve öğrencilerini kapsayacak şekilde lisanslanarak kullanımına sunulmuştur.

EndNote kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan ve makale yazım sürecinizde 5000’in üzerinde farklı bibliyografya stili ile (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan özel bir veritabanı bibliyografya yazılımıdır.

Kurulum: Kullanıma başlamak için https://portal.trakya.edu.tr/dosyadeposu/ linkinden ENDNOTE_VERİTABANI.exe  dosyasını bilgisayarınıza indirerek yazılımın kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
 
Yazılım kullanımı ile ilgili dokümanlar:
Yazılım hakkında ayrıntılı bilgi : www.researchsoftware.com/eninfotr
Eğitim dökümanları ve videolar : www.researchsoftware.com/trv
Türkçe kullanma kılavuzu : www.researchsoftware.com/enmnltr
 
Yazılımın etkin kullanımına yönelik olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı öncülüğünde Researchsoftware eğitmenleri tarafından 10 Ekim 2013 Perşembe saat 13.00 ‘te Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi’nde bir eğitim semineri düzenlenecektir. Seminer ile ilgili afiş ektedir.
Ek Resimler
Bu içerik 18.09.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1254 kez okundu.