MİMARLIK KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından “Koruyalım mı Onaralım mı?” başlıklı söyleşi düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin, Trakya Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mezunlar Derneği iş birliği ile düzenlediği “Mimarlık Kariyer Günleri” etkinlikleri devam ediyor.

Öğrenciler ile mimarlık alanında başarılı işlere imza atmış mezunları bir araya getirerek okul, kariyer ve meslek yaşamında edindikleri tecrübeleri paylaşmalarını ve onları iş yaşamına hazırlamayı amaçlayan söyleşinin konuğu ise İstanbul Rumeli Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra oldu.

Trakya Üniversitesinden 2000 yılında mezun olan Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra, katıldığı çevrim içi söyleşide mimarlık öğrencileri ve mezunlar ile keyifli ve yararlı bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencilik yılları ve meslek hayatı ile ilgili deneyimlerini paylaşan Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra, restorasyon alanında kendine ait projelerinden örnekler sunarak yapılan uygulamalar sırasında karşılaşılan zorluklar hakkında bilgiler paylaştı.

Eski eserlerin müdahale edilmeden korunup bırakılmasının mı yoksa onarılarak yaşatılmasının mı doğru olacağına dair görüşlerin paylaşıldığı söyleşide Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra, son olarak bu alanda çalışmak isteyen öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak onlardan gelen soruları yanıtladı.


Ek Resimler
Bu içerik 05.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 171 kez okundu.