KARŞILAŞTIRMALI SİYASET ATÖLYELERİ

Resimİstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (İstanPol) ve Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi işbirliğinde “Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri”başlıyor.
Karşılaştırmalı Siyaset Atölyeleri yüksek lisans, doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara yönelik periyodik aralıklarla düzenlenmesi planlanan bir tartışma grubudur. Söz konusu atölyeler kapsamında güncel makalelerin teorik ve metodolojik boyutlarının yazarlarının da katılımıyla tartışılmasının yanı sıra akademik fikir döngüsünün canlandırılması hedeflenmektedir.
Karşılaştırmalı Siyaset Atölyelerinin ikincisi 4 Haziran 2018 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenecek ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Doç. Dr. Şakir Dinçşahin’in yazarı olduğu “A Symptomatic Analysis of the Justice and Development Party’s Populism in Turkey, 2007-2010” adlı makale tartışılacaktır. Doç. Dr. Dinçşahin’in makalesini sunacağı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Tuğçe Erçetin’in de tartışmacı olacağı atölyede konuşmacı ve tartışmacının 10’ar dakikalık sunumlarının ardından katılımcıların sorularına yer verilecektir. Bu çerçevede, katılımcıların da atölyede tartışılacak makaleyi okuması ve tartışmaya aktif katılımı beklenmektedir.
Karşılaştırmalı Siyaset Atölyelerinde tartışılacak tüm makaleler ilgili atölye öncesinde katılımcılara gönderilecektir. Verimli tartışma ortamının yaratılabilmesi amacıyla her atölyenin katılımcı sayısı 20-25 kişiyle sınırlı olacaktır.
Atölye hakkındaki sorularınız için: info@istanpol.org
Yazar: Doç. Dr. Şakir Dinçşahin
Makale: A Symptomatic Analysis of the Justice and Development Party’s Populism in Turkey, 2007-2010
Tartışmacı: Tuğçe Erçetin
Moderatör: Selen Duruşkan
 
Yer: Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü, B-522
Tarih: 4 Haziran 2018 (Pazartesi)
Saat: 17:00 – 19:00
Kaynak
Bu içerik 25.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 816 kez okundu.