Kariyer Planlama Dersi Kapsamında "Mezunlarla Deneyim Paylaşımı" Düzenlendi

Üniversitemizde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde verilen ve Kariyer Merkezi’nin destek verdiği Kariyer Planlama dersi kapsamında "Mezunlarla Deneyim Paylaşımı" çalışması 17 Mayıs 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Derse Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü 2020 yılı Mezunu Melis Canset UZUN konuşumacı olarak katıldı. Elor Holding’de Finans Uzman Yardımcı olarak görev yapan Melis Canset UZUN; kariyer yolculuğu ve Trakya Üniversitesi’nde geçirdiği eğitim hayatı boyunca elde ettiği deneyimler hakkında bilgiler paylaştı. UZUN, kariyer planlama aşamalarını mezuniyet öncesi ve sonrası olarak ayırdığını belirterek hem kişisel hem de profesyonel gelişimine katkı sağlayacak planlarını hızlı bir şekilde eylemlerle desteklediğini ve bu şekilde verim aldığını vurguladı.

Kariyer Planlama dersi Akademik Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Elvin DİNLER KISAÇTUTAN yönetiminde verilen ve Kariyer Merkezi’nden KPD Sorumlusu Öğr. Gör. Ayşe ÇELİK TAŞKIN’ın destek verdiği Kariyer Planlama Dersi ile hedeflenen üniversite öğrencilerinin iş hayatının beklentileri konusunda kariyer farkındalığı oluşturmaları, öğrenim süreçlerini en iyi şekilde değerlendirerek mezuniyet sonrası çalışma hayatlarını planlamaları, niteliklerine uygun alanlarda iş ve meslek seçimi yapmaları ve kendi beceri, yetenek ve yetkinliklerine uygun alanlarda kariyerlerini şekillendirmeleridir.

Ders; öğrencilerin soruları ile son buldu.

Mezunumuz Melis Canset UZUN’a değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz.

Ek Resimler
Bu içerik 31.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 201 kez okundu.