KARİYER MERKEZİ’NİN ÜNİVERSİTE & SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA GÜÇLÜ BİR İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRDİĞİ ŞİŞECAM’DA STAJ SÜREÇLERİ BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Trakya Üniversitesinin dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen firmalarından Şişecam ile yaptığı iş birliği protokolü kapsamında öğrenciler, bahar dönemi staj sürelerini başarılı bir şekilde tamamladı.

Trakya Üniversitesi öğrencilerinin, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ile öğrenci ve mezunlara yönelik yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iş ve staj fırsatları sunan programları bulunan Şişecam’da bahar döneminde başladıkları staj programı başarıyla sonlandı.

Türkiye’de 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi modelini ilk uygulayan üniversitelerden olan Trakya Üniversitesinde ön lisans programlarında okuyan öğrenciler, eğitim- öğretimin son dönmelerini iş yerlerinde geçiriyorlar.

Trakya Üniversitesinden 16 öğrencinin yer aldığı staj programı için 7 Şubat 2022’de Şişecam Kırklareli Fabrikası’nda bir açılış programı gerçekleştirildi. Programa katılan Şişecam Genel Merkezi İşveren Marka Yöneticisi Ebru Kahraman, Şişecam İşveren Markası Uzmanı Ömür Çulfaz, İç İletişim Uzmanı Deniz Timincioğlu, gerçekleştirdikleri açılış sunumları ile öğrencilere Şişecam markası ve staj süreçlerinin sağlayacağı avantajlar hakkında bilgiler aktardı. Şişecam Kırklareli Fabrikası yetkilileri tarafından da staj süreçleri hakkında teknik bilgi ve konuların aktarıldığı açılış programında konuşan Kariyer Merkezi İşyeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşe ÇELİK Taşkın, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Şişecam işbirliğinde yürütülen çalışmaların hem öğrencilerin yetenek gelişimleri hem de mezuniyet sonrası istihdamı desteklemesi açısından önemli olduğunu belirtti. Açılış programı öğleden sonra gerçekleştirilen fabrika gezisi ile son buldu.

İşyeri uygulama eğitimi kapsamında Şişecam’da Şubat ayında stajlarına başlayan Trakya Üniversitesi öğrencilerinin, eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte stajları da tamamlanmış oldu. Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kenan Terzioğlu yaptığı açıklamada, Üniversite öğrencilerinin iş yaşamına hazırlanması ve staj uygulamalarının etkin bir biçimde yürütülmesine öncelikli katkı sağlayan Şişecam’ın paydaşlarını destekleyen bütünsel ve kapsayıcı vizyonu ile bölgenin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Öğrencilere istihdam fırsatları sunmak ile kent, bölge ve ülke ekonomisine katkı sunmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Doç. Dr. Kenan Terzioğlu “Öğrencilerin istihdam imkânlarını artırabilmek için paydaşımız Sişecam ile gerçekleştirilen gerek staj gerek diğer faaliyetler ile hem Üniversitemiz hem de bölge için ekonomik değer yaratma ve sürdürülebilir büyüme faaliyetlerini devam ettireceğiz.” dedi.

Şişecam yetkilileri ile program sonunda yapılan görüşmelere ilişkin de bilgiler aktaran Doç. Dr. Kenan Terzioğlu, “Şişecam yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde staj programı sonrası istihdam planı kapsamında mezuniyet şartı sağlayacak öğrencilerle istihdam süreçleri başlatacakları ve bu yıl pilot uygulaması başarı ile tamamlanan ve Üniversitemizin de büyük katkı sağladığı staj programının gelecek yıl genişletilerek daha çok fabrikada devreye alınacağı bilgisini aktardılar.” dedi.

Ek Resimler
Bu içerik 20.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 374 kez okundu.