İŞ ARAMA BECERİLERİ, CV HAZIRLAMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ VE İŞBAŞI EĞİTİM TEŞVİĞİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” projesi kapsamında Edirne Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “İş Arama Becerileri, Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri ve İşbaşı Eğitim Teşviği” konulu etkinlik 22 Aralık 2015 tarihinde Arda Meslek Yüksekokulu Seminer Salonunda Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Edirne Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, İŞKUR Şube Müdürü Oğuz Kafa, İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Yazıcı, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte önce Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışmaları hakkında kısa bilgi verildi.  Ardından İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Zeliha Yıldız Karaman ve Tuğba Bektaş Acar’ın yaptıkları sunumlarda ilk olarak öğrencilere iş arama, iş bulma ve işi elde tutma, işverenle görüşme, özgeçmiş hazırlama konularında bilgiler paylaşıldı.

İş ve Meslek Danışmanları; sunumun ikinci bölümünde İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviği hakkında bilgiler verdi. Zeliha Yıldız Karaman ve Tuğba Bektaş Acar; İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviği ile üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini, bunun karşılığında da burs ve öğrenim kredilerinin kesilmeden aylık bin lira gelir elde edebileceklerini, aynı zamanda eğitim süresince sigorta giderlerinin de İŞKUR tarafından karşılanacağını ve program bitiminde öğrencilere katılım sertifikası verildiğini söyledi.

İşverenler için de programın getirdiği avantajlardan bahseden Karaman; program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün bulunmadığını ve program sonunda programa katılan kişileri işe alma zorunluluğu olmadığına dikkat çekerek işverenlerin isterlerse program sonunda programa katılan kişileri istihdam ettiklerinde maddi olarak çeşitli avantajlar sağlayacaklarını belirtti.

Etkinlikteki katkılarından  ve katılımından dolayı Edirne Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam’a Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu tarafından teşekkür şilti verildi. Şengül Çildam, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada; işbaşı eğitim programlarının temel amacının, iş arayanların işbaşında eğitilerek nitelikli hale getirilmesi ve mesleki deneyim kazanarak işe girmelerini kolaylaştırmak olduğunu belirterek programdan faydalanmak isteyen öğrencileri İŞKUR’a davet etti.

Etkinliğe katılan öğrencilere Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Edirne Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler verildi.
Ek Resimler
Bu içerik 24.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1256 kez okundu.