“DÜNDEN BUGÜNE MARGARİN GERÇEĞİ” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Metin YURDAGÜL, 8 Mayıs 2014 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Büyük Salon’da öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi. T.Ü. Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve T.Ü. Girişimcilik Topluluğunun katkılarıyla gerçekleştirilen konferansta MÜMSAD Başkanı Metin YURDAGÜL tarafından ülkemizde ve dünyadaki margarin üretimi, yıllara ve yağ çeşitlerine göre yağ tüketimi, katı ve sıvı yağlara ait içerikler,  margarin hakkındaki yanlışlar ve doğrular üzerine bilgiler paylaşıldı.

Konferansa katılan akademisyen ve öğrencilere MÜMSAD hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Metin YURDAGÜL, margarin hakkında uzman olmayan kişiler tarafından yaratılan bilgi kirliliğine dikkat çekti.  Margarin üzerine yapılan negatif söylemlerinin margarine olan bakış açısını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen YURDAGÜL , bu söylemlerin aksine ülkemizde üretilen güvenilir markalara ait margarinlerin %100 bitkisel bazlı olmaları sebebiyle trans yağ içermediklerini(<%1 az)  ve kolesterole sebep olmadıklarının belirtti. Metin YURDAGÜL, modern margarin öyküsünü doğru olarak aktarılması sağlamak amacıyla 2010 yılından bu yana üniversitelerin ilgili bölümlerinde konferanslar verdiğini söyledi.

Konferans sonunda Metin YURDAGÜL tarafından öğrencilere konferansta değinilen konular üzerine çeşitli sorular yöneltildi ve soruları doğru cevaplayan 8 öğrenciye hediye verildi. 

Etkinlik sonunda Kariyer Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Yüksel BAYRAK tarafından MÜMSAD Başkanı Metin YURDAGÜL’e üniversitemiz tabağı takdim edildi. Organizasyondan emeği geçen T.Ü. Kariyer Merkezi ve T.Ü. Girişimcilik Topluluğu öğrencilerine teşekkürlerini sunan Metin YURDAGÜL Girişimcilik Topluluğu hatıra defterini imzaladı. 

Ek Resimler
Bu içerik 09.05.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2728 kez okundu.