CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ BAŞKANI DOÇ. DR. SALİM ATAY, SULTAN İKİNCİ BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı’nın açılış programına katılmak üzere Edirne’ye gelen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü sahibi “Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi”ni ziyaret etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu eşliğinde müzeyi gezen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın, Edirne’nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan ve kültür turizmi açısından Edirne için büyük bir misyon üstlenen müzeye ilgisi yoğun olurken, müzecilik anlayışı nedeniyle de Trakya Üniversitesi’ni tebrik etti. Ziyarete ayrıca, Trakya Kariyer Fuarı’nın paydaşlarından ve Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de eşlik etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı ve Müze Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’a, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ilk Üniversite Müzesi’nin tarihçesi, müzenin Trakya Üniversitesi’ne kazandırılması ve ödüllere uzanan yolculuğu hakkında bilgi vererek, Osmanlı Tıbbı’nın tarihine ışık tutan Darüşşifa bölümünü gezdirdi.

Ziyaret sırasında verilen bilgileri büyük bir dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Osmanlı tarihini ve Osmanlı’nın sağlığa verdiği önemi bir müzede yaşatmalarından dolayı Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Tıp alanında Avrupa’nın en önemli müzelerinden biri olmasının yanı sıra aldığı ödüller ve kırdığı ziyaretçi rekorları ile adından sıkça söz ettiren Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, son olarak Avrupa Kültür Mirası Birliği tarafından “Mükemmellik Kulübüne” kabul edilmişti.

Haber: Orkun AKMAN
Editör: Ali KÜÇÜKOĞLU
Fotoğraf: Erdinç AKBULUT

Ek Resimler
Bu içerik 04.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 450 kez okundu.