ÇOK PAYDAŞLI ORTAKLIK MODELİ İLE KARİYER HİZMETLERİ VERİLMESİ İÇİN TEKNİK DESTEK PROJESİ KAPSAMINDAKİ ETKİNLİĞİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesinin paydaş olarak yer aldığı “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesi İçin Teknik Destek Projesi” 30 Kasım 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ali Kemal Özdemir, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Proje Takım Lideri Geoff Fieldhouse bir sunum gerçekleştirdi. Fieldhouse bu projenin hedef ve amacı hakkında bilgiler vererek başladığı sunumunda proje ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde bulunan 3 devlet üniversitesinde kariyer merkezlerinin kurulması ve kapasitelerinin iyileştirilmesi ile kariyer hizmetleri vererek öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerinin kolaylaştırılmasının sağlanacağını belirtti. Fieldhouse ayrıca bir web sitesi oluşturduklarını ve bu web sitesi hem işverenler hem de öğrenciler için faydalı olacağını dile getirdi. İşverenlerin geniş bir yelpazede farklı becerilere sahip öğrenci ve mezunlara buradan ulaşabileceğini, öğrenci ve mezunların ise kendilerine uygun şirketler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğini söyledi.

Ardından Kariyer Geliştirme Merkezinin hazırladığı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

Kısa Film gösteriminin ardından Yazar Mümin Sekman “Her Şey Seninle Başlıyor” adlı paneli gerçekleştirdi. Sekman niçin başaralı olmalıyız, başarılı olmak nedir, kimler daha başarılı olur, başarı yolunda sıklıkla yapılan en temel hatalar nelerdir, başarı hangi alanda neye bağlıdır, doğuştan mı gelir gibi başarı ile ilgili sorularla başladığı konuşmasında başarı hakkında doğru bilgi edinmenin önemini vurguladı. Sekman başarının tanımının kişiye göre değiştiğini, herkesin kendi yaşamına göre başarı kriteri belirlediğini ve ona göre başarıyı tanımladığını söyledi. Sekman “İnsanları ikiye ayırabiliriz. İlki daha kişisel, sübjektif, kendine göre başarıyı seçmeyi seviyor. Diğer grup ise daha rekabetçi, daha objektif, daha dışsal ve yarışmacı başarıyı seviyor. İnsanların karakterlerine göre bu başarı tarzlarından hangisine yatkın olduğu değişiyor. Başarının da başarısızlığın da sürdürülebilir hali ve sürdürülebilir olmayan hali vardır. Başarı 'T' harfi gibidir. Zirveye çıkarsınız ve orada kalırsınız. Bu sürdürülebilir başarıdır. Başarının da başarısızlığında bir bedeli vardır. Başarı için bir dönem bedel ödüyorsun, oysaki başarısızlığın bedelinin sonun yoktur.” dedi. Konuşmanın ardından soru-cevap kısmına geçildi ve Sekman öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı konuşmada “Hiçbir başarı hikayesinin aslında tesadüf olmadığını görürsünüz. Dikkatli baktığınızda arkasında bir emek vardır, gözyaşı vardır, çaba vardır. Bir emeğin karşılığıdır başarı. O yüzden bir gayretiniz, bir çabanız, verdiğiniz bir şey olmalı ki alabilesiniz. Yaptığınız işi doğru ve düzgün yapmak en büyük başarıdır. Bir işi yaparken nasıl daha doğru yaparım, nasıl daha iyiye götürürüm diye düşünmeniz çok önemli. Bir balığa ağaca çıkın başarısını koyarsanız balık her zaman başarısız olacaktır. Hedeflerinizi doğru ve yerinde seçerseniz mutlaka başarılı olacaksınız.” dedi.

Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Mümin Sekman ve Geoff Fieldhouse’ye Üniversitemiz tabağını verdi.
Ek Resimler
Bu içerik 01.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 708 kez okundu.