“BETONA İNAT DOĞAL HAYAT: NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ” KONFERANSI

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi ve Merkezimiz tarafından düzenlenen “Betona İnat Doğal Hayat: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi” konferansı 17 Şubat 2016 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Adil Güner’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Üniversitemiz tanıtım filmi izlendi. Ardından Prof. Dr. Adil Güner’in özgeçmişi okundu.
Prof. Dr. Adil Güner botanik bahçesi deneyimi ile ilgili olarak yaptığı sunumda, bir botanik bahçesinin kurulmasındaki aşamalardan ve öneminden bahsetti. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ile ilgili olarak bilgiler veren Güner, müdürlüğünü yürüttüğü botanik bahçesinin ülkemizden çeşitli coğrafi bölgeleri temsil eden alanları olduğunu söyledi.
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin ulusal ve uluslararası etkinliklerinden söz eden Güner, bahçenin koleksiyonlarından ve bitki koruma faaliyetlerinden bahsetti. Güner, ülkemizdeki endemik bitki sayısı ve çeşitliliği hakkında bilgiler vererek bitkilerin korunması ile ilgili yürütülmesi gereken çalışmalardan bahsetti.
Sunum sonunda, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Prof. Dr. Adil Güner’e üniversitemiz adına teşekkür etti.
Etkinlikten sonra Prof. Dr. Adil Güner Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülay Şeren ve Doç. Dr. Fatma Güneş de bulundu. 
Ek Resimler
Bu içerik 18.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1073 kez okundu.