Bahçeşehir Koleji Kariyer Günü Gerçekleştirildi

Merkezimiz "Lise Kariyer Günleri" kapsamında Bahçeşehir Koleji ve Merkezimiz arasında Şubat ayında başlatılan görüşmeler sonucunda  "Bahçeşehir Meslek Uzmanları İle Söyleşileri" serisinde "Start-Up Kafasında Geleceğin Meslekleri"  konulu  etkinlik 20 Nisan 2021 tarihinden gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Edirne Bahçeşehir Koleji Rehber Öğretmeni Şule K. ÇİÇEKBİLEK, T.Ü. Kariyer Merkezi Müdürü Hakkı Mevlüt ÖZCAN, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Özgür ÖZDEMİR, T.Ü. KAriyer Merkezi'nden Öğr. Gör. Ayşe ÇELİK TAŞKIN, Freightest Kurucu Ortağı Ufuk DÜNDAR, Easy Bin Kurucu Ortağı Deniz ÖZDEMİR, Edirne Bahçeşehir Koleji öğretmenleri ve öğrencileri katılım sağladı. 

Edirne Bahçeşehir Koleji Rehber Öğretmeni Şule K. ÇİÇEKBİLEK'in açılış konuşması ile başlayan etkinlik;  T.Ü. Kariyer Merkezi Müdürü Hakkı Mevlüt ÖZCAN konuşması ile devam etti. ÖZCAN "Üniversite bölüm tercihleri yaparken bölüme ve devamında seçeceğiniz mesleğe ilginiz ve yetenekleriniz üzerine ufak bir içdeğerlendirme yapmanız oldukça önemlidir. Bu noktada bölüm ve meslekleri tanımanız; ilgi ve yeteneklerinizi sorgulamanıza yardımcı olacaktır. Bir küçük bilgi daha eklemem gerekirse; hangi bölümü/mesleği seçerseniz seçin, onunla ilgili teknolojik değişimleri iyi takip edin. Bu sizi dijital dünyada başarıya ulaştıracak önemli bir anahtardır." diyerek teknolojinin mesleklerin gelişimindeki önemine vurgu yaptı. 

Devamında İç paydaşımız Trakya Teknopark'ın söz aldığı etkinlikte; Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Özgür ÖZDEMİR Teknopark'ı tanıtarak projelerden ve geleceğin mesleklerindeki teknolojik detaylardan bahsetti. Ardından Freightest Kurucu Ortağı Ufuk DÜNDAR  ve  Easy Bin Kurucu Ortağı Deniz ÖZDEMİR; gençlerin meslek seçimlerinde dikkat etmeleri gereken önemli noktalara değindiler ve Teknopark bünyesinde yürürttükleri projelerden bahsettiler. 

Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Özgür ÖZDEMİR sunum sonunda Bahçeşehir öğrencileri için 5 kişilik staj kontenjanı ayırabileceklerini belirtti. Verimli geçen etkinlik öğrencilerin soruları son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 21.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 690 kez okundu.