AVRUPA GENÇLİK FORUMU

Avrupa Gençlik Forumu; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu 20 ilden (Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van) üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilmektedir.

Avrupa Gençlik Forumu bu yıl 13-15 Nisan 2016 tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirilecektir. Forumda, öğrenciler farklı illerden bir araya gelerek “Demokrasi” ve “Aktif Yurttaşlık ve Çoğulculuk” temaları üzerinden temel haklar, yurttaşlık hakları ve siyasal haklar, farklı kimliklerin temsiliyeti konuları üzerine bilgilendirme semineri ve çalıştayın yanı sıra öğrencilerin birbirleri ile etkileşimde bulunabilmeleri için demokrasi simülasyonu, koro çalışması, gençlik konseri ve sosyal program gibi kültürel aktiviteler de gerçekleştireceklerdir.

Forum gününde yazar, yönetmen, sanatçı, akademisyen, farklı dinlere ve etnik kökenlere mensup temsilciler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, aktivistlerden oluşan katılımcılarla moderatör eşliğinde öğrencilerin de elektronik oylamayla interaktif katılımlarını sağlanmasıyla etkinlik sona erecektir.

Tüm masrafların Avrupa Birliği Bilgi Ağı projesinden karşılanacağı Avrupa Demokrasi Gençlik Forumuna ilişkin detaylı bilgi alabilmek için Edirne AB Bilgi Merkezi facebook ve twitter sosyal hesapları incelenebilir ve katılabilmek için 30.03.2016 tarihine kadar CV ile birlikte Edirne AB Bilgi Merkezi’nden edinilecek başvuru formunun doldurularak Bilgi Merkezi Koordinatörü Güliz Elif Yardımcı’nın elifersoz@etso.org.tr mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Ek Dosyalar
Bu içerik 25.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 608 kez okundu.