ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU KARİYER GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” projesi kapsamında Edirne Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Arda Meslek Yüksekokulu Kariyer Günü” etkinliği 22 Mart 2016 tarihinde Arda Meslek Yüksekokulu Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üç bölüm halinde gerçekleşen etkinlikte ilk olarak İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Zeliha Yıldız Karaman ve Didem Şilit Mersin’in yaptıkları sunumlarda İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviği’nin yanı sıra öğrencilere iş arama, iş bulma ve işi elde tutma, işverenle görüşme, özgeçmiş hazırlama konularında bilgiler verdi.

İkinci bölümde Gıda Mühendisi Tuğba Güler, gıda teknikerlerinin istihdam olanakları hakkında bilgiler paylaşarak güncel işe alım politikalarına değindi. Gıda endüstrisinin çalışma koşullarından örnekler vererek iş yaşamında fırsatların doğru değerlendirilebilmesi için cesaretin çok önemli olduğunu belirtti.

Etkinliğin son bölümde Turkcell Global Bilgi Edirne Müşteri İlişkileri Birim Yöneticisi Ahmet Dikbıyık çağrı merkezi faaliyetlerinin Dünya’daki ve Ülkemizdeki gelişiminden bahsederek sektörde istihdam olanakları ve çağrı merkezi çalışanlarının kariyer basamaklarına dair bilgiler paylaştı. Ahmet Dikbıyık, çağrı merkezi sektörünün genç nüfus istihdamı ve büyüme potansiyeli ile gözde bir sektör olduğunu ve bölgesel kalkınmaya da ciddi katkıları bulunduğunu belirtti.

Etkinlikteki katılımlarından dolayı konuşmacılara ve etkinliğe katılan öğrencilere Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler verildi. 
Ek Resimler
Bu içerik 23.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2450 kez okundu.