2023 YILININ İLK KARİYER FUARI EDİRNE’DE

Trakya Üniversitesi, Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından Trakya Kariyer Fuarı’na yeniden ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, paydaş üniversitelerin katkılarıyla gerçekleşecek fuar, 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde Balkan Yerleşkesi’nde “Yetenek Her Yerde” teması ile kapılarını gençlere açacak.

Trakya bölgesinde, ilk defa 2020 yılında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 295 farklı kurum ile 30 binin üzerinde öğrenciyi bir araya getiren Trakya Kariyer Fuarı, 2023 yılında da Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları ile öğrencileri, Trakya Üniversitesinde buluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayelerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğinde, “Trakya Kariyer Fuarı” adıyla düzenlenecek olan fuar, 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasına imkân sağlayacak “Trakya Kariyer Fuarı”, özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çok sayıda kurumu, öğrenci ve mezunlar ile aynı platformda bir araya getirecek.

Temel hedefi, tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenecek fuar ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor.

Fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenci ve mezunlarımız da firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş ve staj olanakları, kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi alabilecekler. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecekler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 21-22 Şubat 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesinde düzenlenecek fuara, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi paydaş üniversiteler ile Türkiye’nin önde gelen firmaları ve işverenleri katılacağını belirterek, çok sayıda misafiri bir kez daha Edirne’de ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla, Trakya bölgesinde ilk defa 2020 yılında, Trakya Üniversitesinde gerçekleşen fuarın 30 binin üzerinde kişiyi ağırladığını ve öğrenciler ile mezunlara önemli kariyer fırsatları sunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu yıl da en az 50 bin katılımı hedeflediklerini belirterek “2020 yılında 295 kurum ve kuruluş ile 30 binin üzerinde öğrenciyi bir araya getirerek muhteşem bir organizasyona imza atmıştık. Bu kez daha tecrübeli, daha bilgiliyiz. Birlikte birçok organizasyonu gerçekleştirdiğimiz paydaşlarımız Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile birlikte bölgemiz ve ülkemize önemli bir katkı sunacağımıza inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla ilk defa 2019 yılında organize edilen bölgesel kariyer fuarları, ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak gençlerimize istihdam konusunda büyük fırsatlar ve imkânlar sunuyor. Öğrenciler, stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalar ile ilk ağızdan görüşme ve tanışma fırsatı buluyor. Öğrenci ve mezunlarımıza iş anlamında yeni kapılar açılırken, katılımcı kurum ve kuruluşlar, genç yetenekleri keşfetme imkânı buluyor. Gençlerin istihdamına, gelişimine ve onların kariyer fırsatlarını yakalamalarına olanak sağlayan fuarların, bu anlamda desteklenmesi ülkemizin geleceği açısından da önemli. Tüm öğrencilerimiz, mezunlarımız ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sektör temsilcilerimizi bölgenin en büyük kariyer fuarında buluşmaya davet ediyorum.” dedi.

Organizasyon hakkında daha kapsamlı bilgilendirme, önümüzdeki günlerde Üniversitemizin web sitesi ve kurumsal sosyal medya hesaplarından da duyurulacak.
Ek Resimler
Bu içerik 28.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 190 kez okundu.