Trakya Üniversiteler Birliği Kariyer ve İstihdam Alt Çalışma Grubu Toplantısı Gerçekleştirildi

Trakya Üniversiteler Birliği bünyesinde düzenlenen Kariyer ve İstihdam Alt Çalışma Grubu toplantısı, bugün gerçekleşti. Toplantıya, Merkez Müdür Yrd. Doç. Dr. Raşit Gültekin, Öğr. Gör. Öğr. Gör. Ayşe ÇELİK, ve Öğr. Gör. Necla SEVİNİR BAKLA katılım sağladılar.

Toplantının ana gündem maddesi, üye üniversitelerin kariyer merkezlerinin faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve kariyer faaliyetlerinin gelişimi için önerilerin tartışılmasıydı. Katılımcılar, üniversitelerin kariyer merkezlerinin mevcut durumunu gözden geçirdiler ve gelecek dönemde yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Toplantı boyunca, kariyer merkezlerinin öğrencilere sunulan hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve etkinliklerin artırılması konularında yoğun bir tartışma yürütüldü. Ayrıca, iş dünyası ile daha yakın iş birlikleri kurulması ve öğrencilerin staj ve iş imkanlarına erişimlerinin kolaylaştırılması için stratejiler üzerinde duruldu.

Katılımcılar, kariyer merkezlerinin öğrencilere yönelik etkinliklerini ve danışmanlık hizmetlerini güçlendirmek için çeşitli eylem planları belirlediler. Bu planların uygulanmasıyla öğrencilerin kariyer gelişimlerine daha etkin bir şekilde destek sağlanması hedeflenmektedir.

Toplantı sonunda, belirlenen eylem planlarının uygulanması için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı. Katılımcılar, kariyer merkezlerinin öğrencilere daha fazla fayda sağlaması ve mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerinde destek olması için iş birliği içinde çalışma kararı aldılar.

Trakya Üniversiteler Birliği Kariyer ve İstihdam Alt Çalışma Grubu, üye üniversitelerin öğrencilerinin kariyer gelişimine katkı sağlamak amacıyla önemli adımlar atmaya devam edecektir.

Bu içerik 08.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 176 kez okundu.