T.Ü. GİRİŞİMCİLİK TOPLULUĞU-GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNÜ 2015 YOĞUN BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Girişimcilik ve Kariyer Günü 2015 etkinliği T.Ü. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile T.Ü. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Girişimcilik Topluluğu’nun ortak çalışmaları ve Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. ile Trakya Teknoloji Transfer Ofisi’nin işbirliği ile 12 Mayıs 2015 tarihinde Balkan Yerleşkesi Devlet Konservatuvarında akademisyenler, kamu ve özel sektörden temsilciler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 Etkinlik, T.Ü. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel BAYRAK ve T.Ü. Girişimcilik Topluluğu Akademik Danışmanı Araş. Gör. Işıl USTA’nın açılış konuşmaları ile başladı. Devamında bu yıl toplulukta başkanlık görevlerini tamamlayan Yeşim GÜÇLÜ ile Gökhan ÖZENCİ sahneye davet edildi. Bu yıl başkanlık görevlerine yeni başlayan ve önemli etkinliklerden birine imza atan Seher Büşra KOLA ile Melih Can ÖZ'ün başkanlık devir teslim töreni sonrasında yaptıkları konuşmada; T.Ü. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel BAYRAK ve Uzm. Ayşe ÇELİK TAŞKIN’a etkinlik hazırlıkları boyunca verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sunarak Girişimcilik Topluluğu olarak organize ettikleri etkinliğin verimli geçmesi dilediklerini belirttiler.

 Tüm gün süren etkinlikte ilk olarak söz alan Öztürk Group Yönetim Kurulu Üyesi Suat ÖZTÜRK faaliyet sektörlerinin tanıtarak öğrencilere girişimcilik konusunda önemli bilgiler sundu. Suat ÖZTÜRK katıldıkları etkinlik ve öğrencilerin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini sunarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 Devamında Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet AKAY öğrencilerle buluşarak deneyimlerinden bahsetti ve girişimcilikte zaman yönetiminin önemini vurguladı. Renkli sunumuyla Mehmet AKAY öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

 Öğleden sonra devam eden etkinlikte ilk olarak T.Ü. Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan AYTAÇ sunumuyla öğrencileri merkez çalışmaları hakkında bilgilendirdi ve girişimcilik yolunda kendilerine yol gösterecek bilgiler paylaştı. Doç. Dr. Ayhan AYTAÇ öğrencilerin ilgisinden dolayı kendilerine teşekkürlerini sundu.

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut DOĞAN başarı hikayesini öğrencilerle paylaşarak gençleri desteklemek üzere yürüttüğü bazı çalışmalardan bahsetti. Davut DOĞAN espirileriyle renk kattığı sunumu sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Son olarak söz alan Alper ÇOŞKUNÇAY’ın topluluk çalışmaları ve girişimcilik konulu sunumuyla etkinlikteki oturumlar bölümü tamamlandı.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik öğrenciler tarafından özel sektör temsilcilerine yöneltilen sorular ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi. 

Ek Resimler
Bu içerik 13.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1779 kez okundu.