14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLADI

Fakültemiz ve 39. bölge Edirne Eczacı Odası işbirliği ile düzenlenen ve Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve araştırma MErkezi Merkezince desteklenen hafta boyu sürecek 14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinliklerimiz 09/05/2016 tarihinde yapılan açılış ve seminerler ile başladı.

14 Mayıs Eczacılık günü kutlaması töreni 09 Mayıs 2016 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarında gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, 39. Bölge Eczacı Odası Başkanı Eczacı Cenk Kes, Eczacı  Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi.


39. Bölge Eczacı Odası Başkanı Eczacı Cenk Kes gerçekleştirdiği konuşmasında bu yıl bilimsel eczacılığın 177. yılını kutladığımızı söyleyerek eczacıların günümüzde yaşadığı sorunlara değindi. Eczacıların her alanda yetkin ve etkin bir şekilde toplum sağlığı için rol oynadığını söyleyen Kes, günümüzde eczacı profilinin de değiştiğini sözlerine ekledi.


 Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak eczacılığın çok köklü ve saygın bir meslek olduğunu belirttiği konuşmasında eczacıların toplum ve birey için çok önemli bir misyon yürüttüğünü söyledi.


Rektörümüz yaptığı konuşmasında gelişen teknoloji ile birlikte, eczacılığın da değiştiğini ve geliştiğini belirtti. Eczacılık fakültemizin çok güçlü bir altyapısı olduğunu belirten Rektörümüz Eczacılık Fakültesindeki hocalarımızın bilimsel başarılarına dikkat çekti. Rektörümüz gelecek yıl Eczacılık Fakültesinin yeni bir binaya kavuşacağını söyleyerek Eczacılık fakültemizin AR-GE çalışmaları ile Ülkemizin ilaç üretimine katkı sağlayacağını da kaydetti.


Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Çiçin  “Biyoteknolojik Ürünler isimli sunumunu gerçekleştirdi. Verilen aradan sonra “Dünyadaki ekonomik değişimlerin Ülkemize ve Sektörümüze Yansımaları” isimli panel gerçekleştirildi. 

Hafta boyunca dem edecek etkinlikler kapsamında 10 Mayıs  2016 Günü SGK Baş Müfettişi Harun SERTBAŞ "SGK Kanunu ve Uygulamaları" konulu bir seminer verdi.

Ek Resimler
Bu içerik 11.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 819 kez okundu.