ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ KAPSAMINDA, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE POLİFARMA İLAÇ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün (MEYOK) ortak çalışmaları kapsamında, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi İşveren Portalı üye firmalarından Polifarma İlaç San. ve Tic. A.Ş. ile “Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Trakya Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine, Trakya Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Polifarma adına İnsan Kaynakları Müdürü Banu Hamarat ve İnsan Kaynakları Uzmanı Elif Ay katıldı. Törende ayrıca, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Meslek Yüksekokulları Koordinatör Yardımcısı ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Kılıç, Arda Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar ve Kariyer Merkezi İş Yeri Uygulama Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşe Çelik Taşkın hazır bulundu. İmzalanan protokolle, üniversite-sanayi işbirliğinin oluşturulması, güçlendirilmesi ve imkânların birimler arası ortak kullanıma açılması ile Trakya Üniversitesi’nin meslek yüksekokullarında eğitim gören öğrencilere, Ergene-Tekirdağ’da üretim tesisleri bulunan Polifarma bünyesinde, MEYOK tarafından başlatılan 3+1 iş yeri uygulama eğitimi kapsamında staj imkânı sağlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, yerelden bölgesele ekonomik kalkınmanın önemine vurgu yaparak, üniversitelerin ülkelerine hizmet etmesi amacıyla kurulduklarına dikkat çekti. Trakya Üniversitesi olarak, bilgi ve birikimlerini üretime aktarmak istediklerini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Üniversitelerin ülke ekonomisine dokunmasının yolu, bilimsel, teknik bilgi ve tecrübelerini sahaya yansıtarak, üretime ve istihdama katkı sağlamasından geçer. Bu doğrultuda, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde 3+1 iş yeri uygulama eğitimini önemli buluyor ve tüm kabiliyetimizi üretime destek sloganıyla ciddiye alıyoruz. Öte yandan, öğrencilerimizi iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitim ve donanıma sahip, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak bireyler olarak yetiştirmek için büyük bir iştiyakla çalışıyoruz. Bu çalışma ve örnek iş yeri staj uygulaması modeli ile hem bölgedeki istihdama hem de nitelikli iş gücü yetiştirilmesine önemli katkılar oluşacağını düşünüyorum. Uygulama modelini, üniversitemiz lisans düzeyindeki birimlere de taşımak için çalışmalarımız sürüyor. Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile önemli projeler üretiyoruz. Kariyer portalının kurulmasında, Trakya Kalkınma Ajansı’nın önemli desteği var. İlaç endüstrisindeki Ar-Ge faaliyetlerini yakından takip ediyorum. TÜBİTAK’ın kanser araştırmaları üzerine ciddi çalışmaları söz konusu. İlaç sektörü çok ciddi bir endüstri ve ciddi atılımlar gerçekleşiyor. İlaçta dışarıya bağımlılığı azaltmak için yerli ve milli çalışmaların yapılması ülkemiz adına sevindirici. Trakya Üniversitesi olarak bugün, ilaç sektörünün öncü ve önemli firmalarından biriyle iş birliği anlaşması imzalamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesindeki atılımlarımıza devam edeceğiz. Üniversitem, firmamız ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Polifarma İnsan Kaynakları Müdürü Banu Hamarat ise “Polifarma, Türkiye’nin en kapsamlı ve modern Parental Solüsyon Üretim Tesisleri ve ‘Sizin Temel İhtiyacınız, Bizim Amacımız Sağlık’ sloganı ile kendi alanında ülkemizdeki insan ve sağlık kuruluşlarının temel ihtiyaçlarına cevap veren bir ilaç firması. Üstün teknoloji ve inovasyonla yurt içinde ve yurt dışında sektörün lideri konumunda olmayı hedefleyen Polifarma, %100 yerli sermayesiyle yerli ve milli üretim yaparak ülke ekonomisine katma değer sağlıyor. Polifarma, sürekli yaptığı Ar-Ge yatırımları ile ürün ve hizmet sahalarını da genişletirken, istihdama katkılar sunmayı amaçlayarak eğitim paydaşlarıyla iş birliği içinde olmayı arzuluyor. İmzalanacak protokol sayesinde, bölgemizin en önemli eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesi’nin firmamıza önemli katkılar sağlayacağını düşünürken, öğrencilerin de sahip olduğu teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmesine imkân hazırlamış olacağız. Kamu-özel sektör iş birliği ve ortak proje üretmek son derece değerli. Öğrencilerle bir araya gelmek, alanımızdaki bilgi ve tecrübeyi onlara aktarmak, onların fikirlerini de sektöre kazandırmak öncelikli temennimiz. Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nün yanı sıra Mühendislik Fakültesi’nden Makine ve Elektrik-Elektronik alanında da öğrencilere kapılarımızı açıyoruz. Yeni mezunlar için kariyer fırsatı sunacak, onlara her fırsatta destek olacak kabiliyete sahibiz. 1.000’e yakın çalışanımızla, ülkemizin, parental solüsyon üretiminde dışa bağlılığını azaltmak, bu alanda daha fazla ihracat yapılmasını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Önemli ihracat hedeflerimiz var. Bundan sonrasında da Trakya Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilecek yeni projelere açığız. Protokolün öğrencilerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Trakya Üniversitesi bünyesinde yer alan meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrenci sayısından söz ederek, “Meslek yüksekokullarımızda okuyan 17.000 öğrencimiz mevcut. Şu an, 3+1 iş yeri uygulama eğitimi sistemine geçen 5 meslek yüksekokulumuz var. Toplamda 10 olan meslek yüksekokullarımızın tamamını bu sisteme geçirdiğimizde, her yıl yaklaşık 2.000’e yakın öğrencimize staj imkânı sunmuş olacağız. 3+1 sistemiyle, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikle birleştirerek önemli tecrübeler elde edeceğini ve mezuniyet sonrası iş hayatına daha kolay atılacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda sistemi geliştirmek ve Trakya Üniversitesi’ni üniversite-sanayii iş birliğinde örnek bir rol model yapmak için olağan gayretimizle çalışıyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak ise “Yarınların mimarı, geleceğin teminatı ve bugünün enerjisi öğrencilerimizin, mezuniyet sonrası karşılaşacağı iş yaşamını tanımalarına, sahip oldukları bilgiyi pratiğe en iyi şekilde yansıtmalarına olanak sağlayacak imkânları, üniversitemizin farklı birimleriyle sürekli şekilde iletişim halinde düşünmeye ve tartışmaya devam ediyoruz. Amacımız, öğrencilerimizi iş hayatına her anlamda en iyi şekilde hazırlamak. Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi İşveren Portalı bünyesinde, farklı sektörlerin öncü ve önemli firmaları ile yapacağımız iş birliği anlaşmaları ve protokollerle öğrencilerimize yeni fırsatlar sunmak istiyoruz. Polifarma İlaç San. ve Tic. A.Ş. ile gerçekleşen protokolün üniversitemiz ve firmamız adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantının ardından Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Polifarma İlaç San. ve Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Banu Hamarat tarafından, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Firma İşbirliği Anlaşması ile Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü İşbirliği Protokolü imzalanarak, Trakya Üniversitesi ve Polifarma İlaç San. ve Tic. A.Ş. arasındaki üniversite-sanayi İşbirliği çalışmaları resmen başlatılmış oldu.

Ek Resimler
Bu içerik 30.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1733 kez okundu.