T.Ü. KARİYER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN ÜNİVERSİTEMİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLE ODE YALITIM SAN. VE TİC. A.Ş’NE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

24 Ekim 2014 tarihinde T.Ü. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, T.Ü. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Semiha ÖZTUNA, Enerji Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş.Gör. M.Kemalettin BÜYÜKAKIN, Termodinamik Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş.Gör. Ubade KEMERLİ, T.Ü. Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’den Uzm. Ayşe ÇELİK TAŞKIN ve bölüm öğrencilerinin katılımı ile  ODE Yalıtım San. Ve Tic. A.Ş’nin Çorlu'da faaliyet gösteren üretim tesislerine teknik gezi düzenlendi.

Düzenlenen gezinin ilk kısmında; ODE Yalıtım İnsan Kaynakları Takım Lideri Kenan Barış DEMİRDELEN, ODE Yalıtım İnsan Kaynakları Uzmanı Şenay TOK ve ODE Yalıtım Teknik Genel Müdürü Deniz ŞEKER’in hazırladıkları sunumlar yer aldı.

Eğitim Salonunda yapılan sunumlarda ilk olarak İnsan Kaynakları Takım Lideri Kenan Barış DEMİRDELEN söz aldı. Şirket tanıtımı ile başlayan sunumunda DEMİRDELEN katılımcılara insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgiler verdi.  Video gösterimleri ile zenginleştirilen sunum sonrası DEMİRDELEN, öğrencilerin kendisine ulaşabilecekleri iletişim bilgilerini öğrencilerle paylaştı.

ODE Yalıtım İnsan Kaynakları Uzmanı Şenay TOK’un “Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konulu sunumuyla devam eden eğitimde; özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar, mülakat teknikleri, mülakat öncesi ve sonrası yaşananlar üzerine  bilgiler verildi. Mülakat konulu video gösterimleri ile desteklenen sunumda ODE İşe Alım Politikası'na da değinildi.

Son olarak ODE Yalıtım San. Ve Tic. A.Ş Teknik Genel Müdür Deniz ŞEKER sunumuyla  “Yalıtımın Endüstriye Kazandırdıkları ve Geleceği” üzerine bilgiler paylaştı. Sunumunda teknik yalıtımın önemini vurgulayan ŞEKER, Türkiye’nin enerji kullanımı konusundaki durumu ile Dünya’ki durum arasında kıyaslamalar yaparak Türkiye’de enerji verimliliği süreci hakkında bilgiler verdi.

Teknik gezinin ikinci kısmı; üretim tesislerinde kullanılan makineler ve üretilen malzemelerin tanıtımı ile devam etti.  Yatılım malzemelerinin tiplerine göre üretim aşamalarını izleyen öğrenciler; kullanılan sistem ve makineler hakkında teknik gezi sırasında kendilerine rehberlik eden teknik sorumlular tarafından detaylı olarak bilgilendirildiler.

ODE İK tarafından hazırlanan Teknik Gezi Değerlendirme Formlarının katılımcılar tarafından doldurulmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile gezi sona erdi.

ODE Yalıtım San. Ve Tic. A. Ş. İnsan Kaynakları’nın teknik gezi değerlendirme formlarındaki bilgilere istinaden hazırladığı değerlendirme raporunda ”Görüş ve Öneriler” alanında katılımcıların paylaştığı görüşlerden bazıları aşağıda verilmiştir:

Resim

Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 4348 kez okundu.