KAMU KURUMLARINDA KARİYER KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” projesi kapsamında düzenlenen “Kamu Kurumlarında Kariyer” konulu konferans 22 Ekim 2015 tarihinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berkan Demiral, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Hacıtahiroğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Agah Sinan Ünsar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Bilimler Akademisi Akademik Hizmetler Biriminde görev yapan Saim Atik; konferanstaki sunumunda öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan olan kamu kurumlarında kariyer imkânları ve sınavlar hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Atik, Türkiye’de Yükseköğretimin son yıllarda olağanüstü büyüme kaydettiğini, 1982 yılında 27 olan üniversite sayısının 2015 yılı itibariyle 193’e ulaştığını ve bu üniversitelerde toplam 129 İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mevcut olduğunu ifade etti. Bu nedenle mezuniyet sonrası girilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) planlı ve ciddi bir hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca 2014 yılında yayınlanan Başbakanlık Genelgesine göre tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak bütün personel alım ilanlarının Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanacağını dikkat çekerek 1965 tarihli 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda düzenlenen kamudaki meslekler hakkında bilgiler paylaştı. Adayların KPSS’de çözecekleri derslerin konu dağılımlarına ve soru sayılarına değinerek KPSS açısından Yabancı Dil Sınavı’nın da (YDS) önemine dikkat çekti. ÖSYM’nin 2013 yılında uygulamaya başlattığı açık uçlu sınav sistemi hakkında da bilgiler verdi. Adayların KPSS’den elde edecekleri puanlara göre Başbakanlık, Bakanlıklar ve Genel Müdürlükler’deki Uzman ve Müfettiş Yardımcılığı’na giriş ve yetiştirilme sürecini anlattı. Ayrıca özel yarışma sınavı ile girilen Kaymakam Adaylığı, İdari Yargı Hakim Adaylığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı gibi üst düzey kariyer geliştirilebilecek meslekler hakkında açıklamalar yaptı.

Konferans sırasında soru soran öğrencilere Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan hediyeler sunuldu. Konferansa katkılarından  ve katılımından dolayı Saim Atik’e, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berkan Demiral tarafından teşekkür şilti verildi. Konferans öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 23.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1402 kez okundu.