EDİRNE İSTİHDAM FUARI 2016 YOĞUN BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Edirne Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü ortaklığı ile üniversiteli öğrencilerin iş piyasası, staj ve mezuniyet sonrası çalışma hayatıyla ilgili bilgilendirildiği “Edirne İstihdam Fuarı 2016” 27 Nisan 2016 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi'nde kapılarını öğrenci ve mezunlara açtı.  

45 firmanın katılım sağladığı fuarda Üniversitemiz topluluklarından T.Ü. Girişimcilik Topluluğu, T.Ü. Kariyer ve Yönetim Topluluğu, T.Ü. Bilinç-Fikir Topluluğu ile T.Ü. Eczacılık Fakültesi Türk Eczacılar Birliği Gençlik Komisyonu üye öğrencileri görev alarak gerek açtıkları stantlarda gerekse fuar organizasyonunda başarılı çalışmalar yürüttüler.

Edirne İstihdam Fuarı’nın açılışına Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Metin Aydoğdu, İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam ve davetliler katıldı. Çok sayıda öğrencinin ilgi gösterdiği fuar açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürü Çildam, işsizliğin tüm dünyanın en önemli sorunlarından birisi olduğuna dikkat çekti.

Fuar açılışına katılan bir başka yetkili isim İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım da dünyanın en önemli ülkelerinde de milyonlarca insanın işsiz kaldığının altını çizerek, TÜİK verilerini dikkate alarak Türkiye’deki işsizlik oranlarını değerlendirdi ve değerlendirmelerini çeşitli örnekler vererek perçinledi. Yıldırım; “Gelişmiş ülkelerde durum böyleyken 2016 Ocak TÜİK verilerine göre Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10.1 civarındadır. Bu rakamlar açıkça göstermektedir ki, ülkemizdeki işsizlik oranının Euro-Avrupa bölgesi ve birçok Avrupa ülkelerinin daha altında olduğu görülmektedir. Bu olumlu sonuçlara ulaşmamızda İŞKUR önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiştir. 2003 yılında sadece 65 bin insanı işe yerleştiren İŞKUR 2015 yılında 890 bin kişinin işe yerleşmesini sağlamıştır. Bugün burada açılan istihdam fuarı İŞKUR’un sunduğu önemli projelerden bir tanesidir. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Metin Aydoğdu ise kürsüye gelerek yaptığı açılış konuşmasında yaklaşan dördüncü sanayi devrimine dikkat çekerek; “Bu sanayi devriminin istihdam üzerinde kötü etkileri olacağı biliniyor. Acaba bunlar olacakmı, olmayacak mı bu konuda gerekli tedbirler alınmalı diye düşünüyorum. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak kürsüye gelerek açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Vekili Mustafa Ergün de fuarın üniversiteli gençler için yararlı olacağına inandığını vurgulayarak; “Bugün ilimizde ilkini yapacağımız istihdam fuarın hazırlanmasında emeği geçen, kurum ve kuruluşlara ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Üniversiteli gençlerimizin böyle bir projeden yararlanmasını oldukça yararlı buluyorum ve fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların bitiminden sonra kesilen kurdeleyle açılan fuarı gezen protokol üyeleri, yine düzenlenen fuar kapsamında Kongre Merkezi’nin büyük salonunda gerçekleştirilecek konferansa katıldı. 

Trakya Bölgesi’ndeki mezun ve öğrencileri işverenlerle buluşturarak istihdam olanakları ve kariyer fırsatlarıyla ilgili farkındalık yaratacak faaliyetlerin düzenlendiği fuara, Türkiye’nin dünya çapında tanınan işadamlarından Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Doğuş Enerji Grubu CFO’su Kamil Özalp, Borusan Manheim Türkiye Yeni Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Erhan Yücetaş ve Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Perakende Pazarlama Müdürü Emre Erdal konuşmacı olarak katıldı.

Ayrıca öğleden sonraki ilk sunumda Edirne İŞKUR İşve Meslek Danışmanları tarafından öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği "İşbaşı eğitim Programı" hakkında bilgiler paylaşıldı ve program hakkında öğrencilerin soruları yanıtlandı. 

Tüm gün süren ve Üniversitemizde Merkezimiz ve Edirne İŞKUR işbirliği ile ilk kez yapılan fuarda öğrenci, mezun ve diğer katılımcılar iş ve staj imkanlarının yanı sıra firma temsilcileri ile kariyerleri hakkında bire bir görüşme imkanına sahip oldular. 
Ek Resimler
Bu içerik 02.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 3258 kez okundu.